DSG bak maakt vreemd geluid tijdens starten auto

Een vreemd geluid tijdens het starten van de auto is altijd schrikken en je vraagt je dan af wat er aan de hand is. Is het een los schroefje of is er meer aan de hand? Je moet altijd alert zijn op vreemde geluiden van een auto en dat geldt ook bij een auto met een DSG die vreemd geluid maakt bij het starten.

dsg raar geluid starten

DSG automatische versnellingsbak

De DSG automatische versnellingsbak is alweer jaren de standaard in Volkswagens en andere automerken en wordt zowel geroemd als verguisd. De een zweert bij het soepele schakelen en rustige rijden van deze versnellingsbakken, terwijl de ander de techniek misschien wel vervloekt. Feit is dat een perfect afgestelde en goedwerkende DSG heerlijk rijdt, maar daar staat tegenover dat er ook mindere ervaringen zijn. Dat ligt niet altijd aan de versnellingsbak zelf, maar vaker aan de instellingen en de gebruikte software of aan het rijgedrag van de bestuurder.

De DSG automatische versnellingsbak kan supersnel en soepel schakelen, waardoor het rijden in een auto met deze versnellingsbak een aangename ervaring is. Wanneer je eenmaal bent gewend aan zo’n auto wil je waarschijnlijk nooit een handgeschakelde bak meer. Het soepele en het snelle schakelen komt door de toepassing van een dubbele koppeling voor de versnellingsbak. Op de as van elk van deze twee koppelingen zitten een aantal tandwielen van bepaalde versnellingen: de oneven versnellingen op de ene en de even versnellingen op de andere. Een geavanceerd besturingssysteem zorgt voor het schakelen tussen de koppelingen waarop telkens de volgende versnelling al ‘klaarstaat’. Voor meer informatie ga je naar wat is een DSG.

dsg raar geluid starten schade

Maar de vreemde geluiden dan?

Zoals gezegd zijn vreemde geluiden altijd een teken dat er iets aan de hand is en dat kan soms grote gevolgen hebben wanneer je de oorzaak niet op tijd kunt vinden. De vreemde geluiden bij het starten van een auto met een DSG kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk dat je de oorzaak zo snel mogelijk vindt.

Dat kan echter vaak alleen een specialist doen die verstand heeft van deze verfijnde techniek. Wellicht dat je zelf kunt horen waar het geluid ongeveer vandaan komt, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Een mogelijke oorzaak kan het vliegwiel zijn of versleten koppelingsplaten, maar zeker weten doe je het nooit. Laat de auto controleren door onze ervaren technici die precies weten hoe je een DSG moet controleren en beoordelen.

Ga naar ratelende of tikkende geluiden DSG voor meer informatie.

DSG-dokter

Wij hebben onze eigen DSG-dokter in huis die de juiste diagnose kan stellen, waardoor we het probleem kunnen oplossen.

Ga naar DSG-dokter voor meer informatie.

Wat doet Dynamic Tuning?

Wij zijn de specialist in het Noorden en hebben veel ervaring met alle soorten automatische versnellingsbakken zoals DSG, DCT, PDK en S-Tronic. Dit zijn allemaal soortgelijke versnellingsbaktechnieken die een specifieke kennis vereisen van de monteur.

Wij kunnen elke automatische versnellingsbak controleren op de juiste werking, geïnstalleerde software en instellingen. Hierdoor kunnen we de versnellingsbak perfect afstellen om een probleem op te lossen of gewoon geheel naar jouw wensen, bijvoorbeeld omdat je wat sportiever wilt kunnen rijden.

Laat je DSG onderhouden

Alle auto’s en onderdelen daarvan hebben onderhoud nodig. Dat geldt ook voor de automatische versnellingsbakken. Daarom is het belangrijk dat je de auto regelmatig laat onderhouden, zodat problemen kunnen worden voorkomen of aanwezige problemen op tijd ontdekt worden. Dat kan je heel veel onkosten schelen. Zo moet je regelmatig de olie in versnellingsbak laten verversen en de bak laten spoelen.

Ga naar Onderhoud DSG of Automaatspoeling.

Tuning DSG

Wil je dat wij jouw auto en DSG Versnellingsbak tunen? Vraag gerust jouw prijsopgave op.

Offerte automaatspoeling

Gerelateerde onderwerpen