Onderhoud DSG versnellingsbak

Onderhoud DSG versnellingsbak

 Heeft een DSG bak onderhoud nodig? Dacht je van niet? Lees dan even verder want alles heeft onderhoud nodig, ook een DSG automatische versnellingsbak.

Waarom onderhoud plegen aan een DSG?

Veel mensen denken dat een versnellingsbak geen onderhoud nodig heeft en de tandwielen gewoon blijven draaien totdat de auto aan vervanging toe is. Maar dat is natuurlijk niet waar. Alles heeft onderhoud nodig en zeker onderdelen die met elkaar in aanraking komen. Dat geldt dus zeker voor snel draaiende tandwielen.

Hoe goed de smerende werking van de versnellingsbakolie ook is, er zal altijd enige slijtage zijn en sommige olie zal naar verloop van tijd zijn smerende werking enigszins verliezen. Daarom wordt dan ook bij de onderhoudsbeurten bij bepaalde kilometerstanden, ook de versnellingsbakolie vervangen. Voor automatische versnellingsbakken wordt meestal 60.000 km aangehouden voor het verversen van de olie en de filters.

Maar onderhoud is meer

Dat de olie en filters regelmatig moeten worden vervangen valt dus onder normaal onderhoud van een auto. De fabrikanten geven heel duidelijk aan wanneer dat moet gebeuren. Maar controle van de totale werking van een DSG versnellingsbak hoort daar eigenlijk ook bij.

Gespecialiseerde bedrijven als Dynamic Tuning kunnen de werking van de versnellingsbak controleren op de juiste werking. Hierbij gaat het vooral om de werking en aansturing van de versnellingsbak door de mechatronic. Dit is het centrale brein inclusief sensoren en schakelventielen die het daadwerkelijke schakelen voor zijn rekening neemt.

DSG-Mechatronic

De mechatronic heeft speciale software die op maat is geschreven voor de geplaatste versnellingsbak. Onze specialisten kunnen deze software en alle relevante informatie uitlezen en een diagnose uitvoeren om te kijken of alles nog naar behoren werkt. Soms heeft een bestuurder niet eens door dat het schakelen iets minder soepel en snel gaat maar wat deze diagnose wel laat zien.

Het kan zijn dat er mechanisch iets niet goed is maar ook dat de software en/of bepaalde instellingen niet helemaal goed zijn. Wij kunnen de software en de instellingen helemaal naar wens afstellen zodat alles weer snel en soepel werkt. Dit voorkomt dan ook vaak problemen in de toekomst.

Koppeling

Ook de koppelingsplaten slijten waardoor allerlei problemen kunnen ontstaan naast het oplopende brandstofverbruik. Wij kunnen de werking van de dubbele koppeling controleren en natuurlijk ook vervangen wanneer nodig.

Onderhoud dsg 1

Plan het onderhoud op tijd bij Dynamic Tuning

Wacht niet te lang om het onderhoud uit te laten voeren. Als je niet zeker bent wanneer het onderhoud moet worden gedaan, neem dan even contactop met ons. Wij kunnen je precies vertellen wanneer en hoe het onderhoud moet worden uitgevoerd.

Lees ook:

Reactie plaatsen