Olie auto moet vaak bijgevuld worden...

Olie auto moet vaak bijgevuld worden..

Moet de olie van jouw auto of camper vaak ververst of bijgevuld worden? Dit kan duiden op een probleem met het roetfilter. Wij lichten toe ..

Problemen met verbruik olie

In de dagelijkse praktijk komen er klanten bij ons binnen die aangeven dat de olie van de auto of camper vaak ververst moet worden. Te vaak dus. Soms komt het voor dat de auto hierdoor in de noodloop belandt en men dus met de auto bij een autogarage belandt.

Oorzaak hoog olieverbruik

De oorzaak van het hoge olieverbruik kan een vervuild roetfilter. Het vervuilde roetfilter zorgt ervoor dat de kwaliteit van de olie afneemt. Hierdoor komt het zogenaamde regeneratieproces van een dieselauto moeilijk op gang.

Wat is het regeneratieproces

Bij het gebruik van een dieselmotor komen roetdeeltjes vrij. De roetdeeltjes die vrijkomen tijdens de verbranding worden in de motor opgevangen in een filter. Wanneer dit filter verzadigd raakt, doordat het maximale roetgehalte is bereikt, treed er een regeneratieproces op.

Bij dit proces wordt er extra diesel in de cilinders ingespoten tijdens de naverbranding. Zo ontstaat er een temperatuur stijging in het roetfilter. Dit is een temperatuur die ligt tussen de 500 en 700 graden. Door deze hoge temperatuur worden de roetdeeltjes volledig verbrand. Nu kunt u zich voorstellen dat dit proces niet gunstig is voor het brandstofverbruik en de prestatie van de motor.

De oplossing? Roetfilter verwijderen, vervangen of reinigen

Wij bieden een drietal oplossingen voor een vervuild roetfilter. U kunt het:

Hoe wij je helpen?

Dynamic Tuning start met een diagnosevan jouw auto. Wij beschikken over de juiste apparatuur om de foutcodes uit te lezen. Aan de hand van deze diagnose komen wij met een passend advies.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  •   Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  •  Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  •  Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  •  Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Gerelateerde diensten


Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen