Geen of slecht vermogen auto | Vermogen valt weg

Geen of slecht vermogen auto | Vermogen valt weg

Schommelt het toerental of het vermogen van jouw auto? Valt het vermogen/trekkracht weg? Dynamic Tuning legt uit wat mogelijke oorzaken zijn.

Schommelend vermogen

Klanten komen bij ons binnen met problemen aangaande de vermogensopbouw van een auto. Problemen die zich voordoen zijn:

  • De auto verliest vermogen op de snelweg
  • De auto heeft onvoldoende trekkracht
  • De auto heeft moeite met optrekken
  • Het toerental van de auto schommelt / een onregelmatige vermogensopbouw
  • De auto hapert of stottert

Oorzaak schommelende vermogensopbouw

De oorzaak van een schommelende vermogensopbouw kan gelegen zijn in problemen met het roetfilter, de EGR of het inlaatspruitstuk.

Problemen met de EGR Klep

Een EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation) zit standaard op alle moderne dieselmotoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaats vindt van de NOx uitstoot van de motor. NOx is de afkorting voor stikstofoxide of stikstofdioxide. De EGR Klep zorgt dat de uitlaatgassen circuleren wat betekent dat de uitlaatgassen door de automotor circuleren.

Doordat de uitlaatgassen constant door de motor circuleren raakt de EGR Klep vervuild. De uitlaatgassen laten een plakkerige substantie achter die na verloop van tijd tot storingen kan leiden. In dat geval wordt het tijd om in actie te komen.

Problemen met het roetfilter

Door de vervuiling die de EGR Klept met zich meebrengt kan het roetfilter van de auto dichtslaan. Doordat de uitlaatgassen terugvloeien in de motor ontstaat er veel roetaanslag in de motor. Hierdoor kan het roetfilter na verloop van tijd dichtslaan.

Verstopt of kapot inlaatspruitstuk

Een inlaatspruitstuk kan ook vervuild raken door de uitlaatgassen die door de EGR Klep in de eigen automotor circuleren. Deze uitlaatgassen laten een vuile roetlaag achter in diverse onderdelen. Zowel het roetfilter als het inlaatspruitstuk kunnen dichtslibben waardoor het vermogen van de auto verminderd en het brandstofverbruik toeneemt.

Reinigen, verwijderen of vervangen EGR Klep

Aangaande de EGR Klep kunnen wij de volgende diensten aanbieden:

Roetfilter vervangen, verwijderen of reinigen

Vaak gaat de vervuiling van het inlaatspruitstuk samen met de verontreiniging van het roetfilter. Dynamic Tuning heeft de expertise in huis om:

Reinigen inlaatcircuit

Ook kunnen wij het complete inlaatcircuit voor je reinigen. Dat betekent o.a. de reiniging van het inlaatspruitstuk.

Diagnose

Dynamic Tuning start altijd met de diagnose van een auto. De software wordt uitgelezen en de problemen die zich hierbij voordoen worden geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse komen wij met een passend advies. Zodat je definitief verlost bent van de problemen.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Gerelateerde diensten


Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

N. Otter
Door

N. Otter

op 17 Aug 2019

Ik heb een VW Caddy benzine gekocht, nu schakelde ik terug in zijn 2e versnelling en had ik geen power meer. Gaspedaal had ik behoorlijk ingetrapt maar niets en moest ik weer uit de versnelling weer naar zijn 2 schakelen en toen pakte hij weer op. Dit is ook in zijn 3e versnelling gebeurd. Wat kan dit zijn? Ik ben teleurgesteld want deze auto heb ik vandaag gekocht maar zat geen garantie op en is van 2007. Apk tot juli 2020. Bij het testen niets gemerkt maar nu ik langer vandaag heb gereden komt dit naar voren. Wat kan dit zijn?

fred
Door

fred

op 22 May 2019

mijn honda jazz 2010 zijn vermogen valt weg als ik een kleine aanhanger trek met misschien 100kg aan spul op. op de snelweg moet ik soms gewoon 80 in zijn 3 rijden. waar kan dit aan liggen het is een benzine 1.2 met trekgw 1000. heeft moeite met 200 a 300kg

Demba Sall
Door

Demba Sall

op 13 Sep 2018

Beste, Ik ben een jongen van Antwerpen. Ik wil even melden dat ik denk dat mijn auto een probleem heeftwqnt verbruik is heel hoog vooral in stad rijden. Op snel wel valt het nog goed mee. Vaak trilt de auto bij rustig rijden. De motor is ook luid. Ik zou heel graag dit willen herstellen maar het probleem is ik weet niet hoe het komt

Reactie plaatsen