arrow_drop_up arrow_drop_down
Geen of slecht vermogen auto | Vermogen valt weg

Geen of slecht vermogen auto | Vermogen valt weg

Schommelt het toerental of het vermogen van jouw auto? Valt het vermogen/trekkracht weg? Dynamic Tuning legt uit wat mogelijke oorzaken zijn.

Schommelend vermogen

Klanten komen bij ons binnen met problemen aangaande de vermogensopbouw van een auto. Problemen die zich voordoen zijn:
  • De auto verliest vermogen op de snelweg
  • De auto heeft onvoldoende trekkracht
  • De auto heeft moeite met optrekken
  • Het toerental van de auto schommelt / een onregelmatige vermogensopbouw
  • De auto hapert of stottert

Oorzaak schommelende vermogensopbouw

De oorzaak van een schommelende vermogensopbouw kan gelegen zijn in problemen met het roetfilter, de EGR of het inlaatspruitstuk.

Problemen met de EGR Klep

Een EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation) zit standaard op alle moderne dieselmotoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaats vindt van de NOx uitstoot van de motor. NOx is de afkorting voor stikstofoxide of stikstofdioxide. De EGR Klep zorgt dat de uitlaatgassen circuleren wat betekent dat de uitlaatgassen door de automotor circuleren. Doordat de uitlaatgassen constant door de motor circuleren raakt de EGR Klep vervuild. De uitlaatgassen laten een plakkerige substantie achter die na verloop van tijd tot storingen kan leiden. In dat geval wordt het tijd om in actie te komen.

Problemen met het roetfilter

Door de vervuiling die de EGR Klept met zich meebrengt kan het roetfilter van de auto dichtslaan. Doordat de uitlaatgassen terugvloeien in de motor ontstaat er veel roetaanslag in de motor. Hierdoor kan het roetfilter na verloop van tijd dichtslaan.

Verstopt of kapot inlaatspruitstuk

Een inlaatspruitstuk kan ook vervuild raken door de uitlaatgassen die door de EGR Klep in de eigen automotor circuleren. Deze uitlaatgassen laten een vuile roetlaag achter in diverse onderdelen. Zowel het roetfilter als het inlaatspruitstuk kunnen dichtslibben waardoor het vermogen van de auto verminderd en het brandstofverbruik toeneemt.

Reinigen, verwijderen of vervangen EGR Klep

Aangaande de EGR Klep kunnen wij de volgende diensten aanbieden:

Roetfilter vervangen, verwijderen of reinigen

Vaak gaat de vervuiling van het inlaatspruitstuk samen met de verontreiniging van het roetfilter. Dynamic Tuning heeft de expertise in huis om:

Reinigen inlaatcircuit

Ook kunnen wij het complete inlaatcircuit voor je reinigen. Dat betekent o.a. de reiniging van het inlaatspruitstuk.

Diagnose

Dynamic Tuning start altijd met de diagnose van een auto. De software wordt uitgelezen en de problemen die zich hierbij voordoen worden geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse komen wij met een passend advies. Zodat je definitief verlost bent van de problemen.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons: Chiptuning en automaatspoeling Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur) Chiptuning en automaatspoeling Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel) Chiptuning en automaatspoeling Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden) Chiptuning en automaatspoeling Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66