Stankoverlast door uitlaatgassen

Stankoverlast door uitlaatgassen in de auto? Grote kans dat er iets mis is met de verstuivers. Wij lezen je auto uit en achterhalen het exacte probleem..


'Verbrande brandstof is de oorzaak van de stankoverlast in jouw auto'


// Vraag vrijblijvend informatie aan //

 

Stankoverlast in de auto

Klanten komen bij ons binnen en melden:


  • ’Als ik de blazers aanzet ruikt de auto binnen no-time naar uitlaatgassen’
  • ’Als we stilstaan met de auto ruikt de auto naar uitlaatgassen’
  • ’De auto stinkt als we stilstaan’
  • ’De auto ruikt binnenin naar brandstof’


Herken jij je in één van bovenstaande klachten? De kans is groot dat er een probleem is met de verstuivers in jouw auto.


Wat zijn verstuivers?

Een verstuiver is er voor de inspuiting van brandstof in jouw auto. Onder hoge druk wordt precies op het juiste moment de juiste hoeveelheid brandstof in de cilinder gespoten. Je begrijpt dat een lekkende verstuiver dit proces niet ten goede komt.


Door de lekkende verstuiver wordt het proces van verbranding verstoord. Door het lek wordt de druk verstoord met als gevolg dat er te veel of te weinig brandstof op het verkeerde moment ingespoten wordt.


Waardoor ontstaat de geur van uitlaatgassen?

Doordat de verstuivers op het verkeerde moment te veel of te weinig brandstof inspuiten komt er rondom de verstuivers brandstof te liggen. Deze brandstof warmt op en verbrand vervolgens.


Na verloop van tijd zul je uitlaatgassen ruiken op het moment dat je de motorkap open doet, je stilstaat met de auto of wanneer je de blazers aanzet in de auto.


De oplossing voor de kapotte verstuivers

Kapotte verstuivers kunnen vervangen worden. Dit kunnen de vakspecialisten van Dynamic Tuning voor jou uitvoeren. De vervanging van verstuivers is een tijdrovende klus aangezien nauwkeurigheid van belang is.


Wij starten altijd eerst met een diagnose waarbij wij de auto uitlezen. Aan de hand van de waarden die wij uitlezen komen wij met een gericht plan van aanpak.


Het roetfilter en de EGR Klep

Naast de verstuivers zijn het inlaatspruitstuk, de EGR Klep en het roetfilter belangrijke onderdeel in het verbrandingsproces van een motor. Soms blijkt bij het uitlezen van de auto dat ook andere onderdelen aan vervanging of verwijdering toe zijn:Second Opinion

Soms komen klanten bij ons met een kapotte auto waarvoor zij ook bij een andere garage zijn geweest. Zij vragen ons in een second opinion het licht te laten schijnen over de auto. In dat geval voeren wij een grondige diagnose uit waarna wij je uitgebreid zullen adviseren op grond van onze bevindingen.


Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:


  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  •  Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  •  Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  •  Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)


Zet direct de eerste stap

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66