Auto verbruikt veel diesel | Roetfilterproblemen

Auto verbruikt veel diesel | Roetfilterproblemen

Wanneer een auto veel diesel verbruikt kan er sprake zijn van een vervuild roetfilter. Dit kan structureel opgelost worden door het roetfilter te verwijderen

Een vervuild roetfilter

Een vervuild roetfilter ontstaat doordat het regeneratieproces van een dieselmotor haar werk niet goed kan doen. Dit ontstaat met name bij auto’s die geen lange afstanden rijden waardoor de auto niet goed warm wordt. Het gevolg is dat er storingen ontstaan en het roetfilter kapot gaat.

Een hoog brandstofverbruik

Een kapot roetfilter kan een hoog brandstofverbruik als kenmerk hebben. Klanten signaleren dat een auto beduidend duurder gaan rijden waardoor ze aan de bel trekken bij de garage. Vaak wordt geadviseerd te kiezen voor een nieuw roetfilter. Maar dit is erg prijzig.

Een structurele oplossing

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een structurele oplossing. Door het roetfilter intern leeg te halen en deze softwarematig weg te schrijven kunnen storingen voorkomen worden. Doordat het regeneratieproces verwijderd wordt zal het brandstofverbruik ook verminderen.

De software aanpassen

Wanneer wij de software aanpassen gebeurt er het volgende:

  • In de software wordt het roetfilter regeneratieproces uitgeschakeld in het motormanagement.
  • Het roetfilter van de auto wordt leeggehaald

Wat kan Dynamic Tuning voor u doen?

Allereerst verzorgen wij een analyse van de situatie. Wij bekijken aan de hand van jouw klachten of problemen wat er gaande is. In goed overleg gaan wij samen op zoek naar een oplossing. Het team van Dynamic Tuning beschikt over de verfijnde kennis en ervaring om je verder te helpen bij het verbeteren van de prestatie van jouw auto of ander vervoersmiddel.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 21 Apr 2020

Mijn bus heeft ook een hoog brandstofverbruik en dit is in de laatste weken nog hoger geworden. Ik ga gelijk mijn roetfilter nakijken en hoop dat een nieuw filter de oplossing is. Ook zal ik gaan kijken of ik wellicht een andere soort diesel kan gebruiken die beter voor mijn auto is.

Reactie plaatsen