DSG versnellingsbak kapot

DSG versnellingsbak kapot

Is jouw DSG versnellingsbak kapot? Kun je helemaal niet meer rijden, dan heb je een groter probleem dan wanneer er gewoon iets hapert en je nog wel kunt rijden. Maar hoe los je het op?

De auto rijdt niet meer!

Zoals gezegd: groot probleem want je kunt de auto alleen maar naar de garage laten brengen door een ander. Dat zijn dus hogere kosten en dan weet je nog helemaal niet wat het überhaupt gaat kosten.


Ook al rijdt de auto nog wel, het is belangrijk zo snel mogelijk de auto bij de garage te krijgen. Want dat er iets goed mis is met de DSG, is wel duidelijk. Wanneer je bij Dynamic Tuning komt met de kapotte DSG, kunnen we het probleem voor je oplossen.

Wat is het probleem?

Dat is natuurlijk de vraag. Het is niet altijd even duidelijk waar het probleem zit. Wanneer het de koppeling is dan zul je dat wel merken omdat je wel toeren maakt maar niet vooruit komt. De koppeling is waarschijnlijk versleten en moet worden vervangen. Dat doen we voor je in een handomdraai.


Maar het kan ook in de aansturing van de versnellingsbak zitten, in de zogenoemde Mechatronic. Dat is de besturingseenheid die bepaalt welke versnelling moet worden gekozen en ook het commando geeft aan de besturingsventielen. Ook deze problemen met de mechatronic lossen we voor je op. Dit kan betekenen dat we een reparatie uitvoeren maar ook dat we misschien wel adviseren om de gehele mechatronic te vervangen.

Automaatspoeling

Dat is afhankelijk van het gevonden defect. Verder kunnen tandwielen te veel zijn versleten of dat er ruimte in een lager is ontstaan. Bij slijtage komt slijpsel vrij die cruciale oliekanaaltjes (gedeeltelijk) kan verstoppen. Hierdoor zal dus de hydrauliek, die nodig is om te kunnen schakelen, minder goed werken. Soms kunnen we dit al oplossen door een ‘Automaatspoeling’ maar versleten onderdelen moeten natuurlijk worden vervangen.


En wanneer dat wordt gedaan zal natuurlijk de hele bak ook worden schoongemaakt. Je ziet dat er veel problemen kunnen zijn die al of niet gecombineerd voorkomen; “Een probleem komt zelden alleen!”. Dat geldt ook voor een DSG versnellingsbak.

Diagnose stellen noodzakelijk

Wanneer je bij Dynamic Tuning komt met jouw auto, zullen we echt niet direct alles loshalen. Nee, we gaan eerste alles professioneel controleren. Hiervoor lezen we eerst alle gegevens uit van de auto zodat we alle data en software kunnen bekijken.


De foutcodes zien we natuurlijk direct maar deze geven vaak alleen aan waar een probleem moet worden gezocht. Wij zijn zeer deskundig in het oplossen van deze problemen omdat al onze monteurs een gedegen opleiding hebben gevolgd. We zijn dan ook ‘Erkend DSG-dokter’ wat een keurmerk is voor speciale garages.


dsg versnellingsbak kapot 1

Niet twijfelen maar bellen!

Neem direct contact op met ons wanneer de auto geheel niet meer rijdt en je vermoedt of zeker weet dat het de DSG betreft. Maar ook wanneer de auto nog wel rijdt is het belangrijk het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Blijf je toch rijden, kun je er zeker van zijn, dat de kosten (veel) hoger zullen uitvallen.

Lees ook:

Reactie plaatsen