VW Transporter DSG-problemen

VW Transporter DSG-problemen

De VW Transporter is een populaire bedrijfswagen voor veel ondernemers. Maar deze auto is niet altijd even betrouwbaar als het om de automatische versnellingsbak DSG gaat. Wanneer je echte problemen hebt met deze versnellingsbak, kan dat behoorlijk in de papieren lopen.

En dat is wel het laatste wat je als ondernemer kunt gebruiken. Maar je kunt deze problemen vaak voorkomen door op tijd te reageren op de symptomen die wijzen op aanstaande grote problemen.

DSG – Direct Shift Gearbox

Dit staaltje van techniek is alweer een aantal jaren op de markt en wordt toegepast in modellen van onder andere Volkswagen, Audi en Skoda. De techniek zorgt voor een supersnelle automatische schakeling tussen de verschillende versnellingen. Hiervoor wordt de DSG aangestuurd door de Mechatronic die alle benodigde elektronische en hydraulische onderdelen bevat samen met de centrale besturingscomputer.

De computer krijgt informatie binnen van allerlei sensoren waarmee de actuele status van de motor, toerentallen, snelheid et cetera wordt bepaald. Aan de hand van deze informatie bepaalt de computer welke versnelling moet worden gekozen en dat razendsnel. Maar naast de computer (met de juiste software) is natuurlijk de versnellingsbak zelf ook belangrijk.

Wanneer deze al problemen heeft door bijvoorbeeld onvoldoende smering, dan heeft het aansturen alsnog weinig zin. Je zal dan eerst het probleem in de versnellingsbak moeten aanpakken.

Symptomen van problemen

Elk symptoom die hier wordt genoemd geeft een (mogelijk groot) probleem aan. En elk probleem heeft een oorzaak. Je wilt natuurlijk niet aan symptoombestrijding doen maar de oorzaak wegnemen die de volgende symptomen veroorzaken:

  • DSG-automaat schokt
  • DSG-koppeling slipt
  • DSG bak geeft vreemde geluiden
  • DSG bak trilt
  • DSG-automaat schiet uit de versnelling
  • De achteruit van de DSG functioneert niet
Dit zijn nog maar een paar mogelijke symptomen. Eigenlijk kun je zeggen dat elke onverwachte actie, raar geluid of disfunctioneren van de DSG, wijst op een probleem.

Oplossingen

Kant en klare oplossingen kunnen we hier niet geven omdat elke versnellingsbak uniek is. Om een goede oplossing toe te passen moet je eerst de oorzaak opsporen. En dat doet Dynamic Tuning in Hoogeveen met speciale diagnostische apparatuur waarmee de hele auto wordt doorgemeten. Pas dan kunnen we een oorzaak aanwijzen én een oplossing aandragen waarna we samen met jou de mogelijkheden doornemen. Pas dan gaan we echt aan de slag om het probleem op te lossen.

Blijf niet rijden met VW Transporter DSG-problemen

Neem contact op met ons en leg het probleem uit of maak direct een afspraak. Je kunt ook langskomen met je vragen want we staan je graag te woord. Blijf niet te lang rijden wanneer je een probleem vermoedt met de DSG. Wanneer je ze negeert kan dat aardig hoge kosten tot gevolg hebben in het geval dat de DSG je laat staan.

Heb je vragen?

Wil je dat wij je een prijsopgave doen voor jouw DSG. Neem dan contact met ons op.

Offerte automaatspoeling

Lees ook de volgende artikelen:

Reactie plaatsen