DSG Mechatronic Revisie

DSG Mechatronic Revisie

De DSG Mechatronic is essentieel voor de juiste werking van de DSG Automaat. Wat als de DSG Mechatronic defect raakt? Is Mechatronic revisie mogelijk?

Problemen met de DSG Mechatronic

De DSG automatische versnellingsbak is een staaltje moderne technologie, net als zijn besturingssysteem, de DSG Mechatronic. Maar alles in deze wereld kan op den duur gebreken vertonen als gevolg van slijtage, onkundig gebruik, ‘corrupte’ software enz., enz. Enkele voorkomende problemen:

  • Te vroeg/te laat schakelen (op/neer)
  • Vreemde geluiden bij schakelen
  • Schokkerig schakelen
  • Inhouden bij lagere snelheden
  • Uit versnelling schieten

Oplossingen problemen DSG Mechatronic

De oorzaak van de genoemde problemen kunnen in de versnellingsbak zelf liggen maar vaak of meestal ligt het aan een defect aan of niet goed functioneren van de DSG Mechatronic.

Vaak kunnen wij door de software bij te schaven een probleem oplossen maar wanneer het probleem mechanisch/elektronisch is, zal de DSG Mechatronic uit elkaar moeten. Dit is werk voor een specialist. Dynamic Tuning is o.a. gespecialiseerd in de problemen met de DSG automaat en DSG Mechatronic.

DSG Mechatronic revisie

Wanneer blijkt dat de problemen worden veroorzaakt door mechanisch/elektronische of hydraulische onderdelen in de DSG Mechatronic, rijst de vraag: repareren of vervangen. Vervangen is de laatste optie. Eerst wordt gekeken of de DSG Mechatronic kan worden gerepareerd en of het opweegt tegen de kosten van vervanging.

Maar omdat de Mechatronic toch al uit elkaar ligt, kan men ook kiezen voor revisie. Hierbij worden natuurlijk niet alleen de defecte onderdelen vervangen maar ook worden de bekende ‘zwakke’ plekken van de Mechatronic aangepakt. Hierdoor verkleint de kans op problemen in de toekomst. Wij hebben de kennis, kunde en materialen in huis om een DSG Mechatronic te kunnen reviseren.

Vervang door gereviseerde Mechatronic

Wanneer blijkt dat vervangen de enige optie is, kan men ook kiezen voor een gereviseerde DSG Mechatronic. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Natuurlijk krijg je ook garantie op een gereviseerde Mechatronic.

Dynamic Tuning verzorgt voor de DSG Mechatronic:

Van alle automerken!

Contact

Neem contact op met ons wanneer je een probleem vermoedt met jouw DSG Mechatronic of wanneer je gewoon een vraag hebt. Wij staan je graag te woord en helpen je ook graag verder.
henk
Door

henk

op 15 Sep 2020

volkswagen polo mechatronische 0am325065s heeft u die op vooraad? zo ja wat kost het? mvg henk

Reactie plaatsen