Wat is een DSG Bak?
15 augustus 2017 
in DSG
1 min. leestijd

Wat is een DSG Bak?

Wat is een DSG Bak of DSG Automaat? DSG staat voor Direct Shift Gearbox. Het is een manier van automatisch schakelen waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen schakelen en koppelen. Een normale automatische versnellingsbak schakelt met behulp van één koppeling naar een andere versnelling. Maar de DSG schakelt naar een andere koppeling.

De ene koppeling voorziet in de even versnellingen, de andere koppeling voorziet in de oneven versnellingen. Hierdoor kan er sneller geschakeld worden van de ene versnelling naar de andere versnelling.

De voordelen van een DSG Automaat

Een DSG Automaat kent een aantal voordelen:

  • De DSG automaat geeft een heel soepele manier van rijden, zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk om in de 2 weg te rijden zonder dat de auto daarbij schokkend aanvoelt.
  • Door gebruik te maken van de DSG Automaat kun je tot 10% op brandstofgebruik en milieubelasting besparen.

Bijkomend voordeel van een DSG Automaat is dat je de standaardwaarden van de auto eenvoudig kunt laten verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het:

  • verhogen van de maximale koppel
  • het verhogen van de schakelsnelheid
  • maximale toerental verhogen
  • kickdown- en terugschakelfunctie aanpassen
  • afremmen op de motor verbeteren
  • wegrijden in de 2 soepeler laten lopen
  • S en D aanpassen naar jouw wensen (omwisselen is ook mogelijk)
  • Koppelbegrenzer verwijderen of verhogen. Hierdoor kan de motor getuned worden.

De groene versnellingsbak

De DSG automaat wordt ook wel de ‘groene versnellingsbak’ genoemd. Vergeleken met de automatische versnellingsbak en de handgeschakelde transmissie is het een energie-effectief en comfortabele manier van rijden.

Problemen met de DSG Bak

Er kunnen zich diverse problemen voordoen met de DSG Bak. Denk bijvoorbeeld aan:

Dynamic Tuning, erkend DSG Dokter

Dynamic Tuning is officieel DSG Dokter. Dit houdt in dat wij je helpen bij het oplossen van problemen met de DSG Bak of bij het optimaliseren van je DSG Automaat.

Heb je vragen?

Wil je dat wij je een prijsopgave doen voor jouw DSG. Neem dan contact met ons op.

Offerte automaatspoeling

Over de schrijver
Het team van Dynamic Tuning bestaat uit specialisten op het gebied van chiptuning, DSG onderhoud en auto onderhoud. Met meer dan 10 jaar ervaring in de auto industrie hebben we een bewezen staat van dienst opgebouwd. In onze blogs delen we onze kennis en ervaring met jou. Onze site wordt maandelijks bezocht door meer dan 30.000 mensen! Heb je vragen, mail ons gerust!
Reactie plaatsen