Wat is een koppelbegrenzer?

Wat is een koppelbegrenzer?

Bij ons kan je van alles aan je auto laten tunen, dus ook de koppelbegrenzer. Dit apparaat stelt je in staat om lekker soepel en met een stuk meer vermogen te rijden. De koppelbegrenzer maakt onderdeel uit van de aandrijving van je auto en beschermt de krukas tegen een teveel aan druk. Stel dat je nu teveel vermogen of druk zou uitoefenen op de aandrijving, dan zorgt de koppelbegrenzer ervoor dat er geen overbelasting plaatsvindt.

Soms is het handig om wat meer vermogen in te zetten, bijvoorbeeld als je een helling oprijdt. Een verhoogde koppel is dan erg handig. Ben je nu nog in het bezit van een vrij gelimiteerde koppelbegrenzer? Dan kun je ervoor kiezen om hem te laten tunen of te verwijderen, zodat je auto meer koppel krijgt en beter toegerust is voor ritten op vlak terrein en hellingen.

Niet helemaal onbegrensd

Als je je koppelbegrenzer laat weghalen, ontstaat er niet gelijk een onbegrensd aantal mogelijkheden voor de koppel. Wel kan je auto een stuk meer vermogen krijgen, tot wel 20 à 30%. Natuurlijk moet je software hiervoor wel bijgewerkt worden, wat we uiteraard graag en op de juiste wijze voor je doen. Zo voorkom je dat je versnellingsbak op den duur schade oploopt.

Kiezen uit verschillende soorten koppelbegrenzers

De koppelbegrenzer is verkrijgbaar in diverse varianten. Sommigen zorgen voor een complete onderbreking van de druk, terwijl anderen de druk rustig laten wegvloeien. We vertellen je graag wat meer over de verschillende soorten koppelbegrenzers, zodat je altijd het juiste exemplaar voor jouw auto vindt.

Kies bijvoorbeeld voor een aanloopkoppeling, breekpenkoppeling, koppelbegrenzer met kogelprincipe, een pneumatisch instelbare koppelbegrenzer of een slipkoppeling. Natuurlijk valt er ook op het gebied van design voldoende te kiezen.

Neem contact op?

Heb jij nog vragen over de koppelbegrenzer of wil je graag een offerte aanvragen?


Offerte chiptuning

Gerelateerd aan dit begrip

Reactie plaatsen