Disfunctioneren kickdown

Disfunctioneren kickdown

Acceleert jouw automaatniet vlot genoeg op het moment dat je tempo wilt maken met de auto? Een slecht functionerende kickdown is vaak de oorzaak. Kies je voor een automaatspoeling dan is het probleem in veel gevallen opgelost. Dynamic Tuning verzorgt jouw automaatspoeling. Wij hebben de juiste mensen en het juiste materiaal in huis.

 • Reageert je automaat minder of zelfs helemaal niet meer op dat wat jij als bestuurder doet?
 • Herkent jouw automaat het moment niet waarbij je het gas vol intrapt?
 • Hapert het systeem als je door de bergen rijdt (of een heuvel op/af)?
 • Geeft de kickdown jou niet de juiste acceleratie (versnelling) meer?
Herken jij deze punten wanneer je rijdt en het gaspedaal volledig intrapt? Lees dan eens mee en bekijk ons advies.

Wat is de kickdown?

Dit gevoel ken je vast. Je rijdt in bergen (of heuvelop) en om je snelheid te behouden moet je het gaspedaal dieper intrappen. Bij een handmatige versnellingsbak schakel je op dat moment terug naar een lagere versnelling zodat je beter accelereert. Bij een automatische versnellingsbak reguleert de kickdown dit.

Rijd jij met je automaat tegen een berg op en trap je het gaspedaal volledig in dan komt de kickdown in actie. Deze signaleert dat je tempo verliest en dat je wel harder wilt. De auto schakeltautomatischterugwaardoor je vlotter accelereert en tempo maakt om de berg te bedwingen.

Kickdown automaat werkt niet goed

Werkt de kickdown niet goed dan reageert je automaat niet op het intrappen van het gas. En dus schakel je niet terug naar de juisteversnellingmet alle gevolgen van dien. Door de automaatbak preventief te laten Powerflushen voorkomt u snel het disfunctioneren van de kickdown.

Spoelen van de automaat

Bij het disfunctioneren van de kickdown geldt dat deze klacht voor een groot deel veroorzaakt wordt door vervuiling van de olie. Oude olie moet verwijderd en ververst worden. Bij het spoelen van de automaat wordt gebruiksvriendelijk de oude olie verwijderd en nieuwe olie toegevoegd.

Het hele systeem van je automaatbak wordt gereinigd. Een krachtige spoelmethode die wij aanraden om klachten te voorkomen en te verhelpen. Een effectieve, milieu- en gebruiksvriendelijke manier. Wij verversen de olie met een uitstekende en hoge kwaliteit olie.

Automaatspoeling

Kwaliteit van olie vermindert

De automatische transmissie (versnellingsbak) is één van de zwaarstbelasteonderdelen van de auto. ATF (Automatic Transmission Fluid) olie is daarmee één van de smeermiddelen die aan de meest extreme omstandigheden worden blootgesteld. De automatische transmissie heeft een grote invloed op de levensduur van het smeermiddel. Meer informatie over automaatspoeling

De kwaliteit van dit smeermiddelneemtaf. Dit is onvermijdelijk omdat de versnellingsbak veel gebruikt wordt. De klachten die hierdoor ontstaan, zoals het disfunctioneren van de kickdown, zijn zeer hinderlijk en in het ergste geval leidt dit tot totale weigering van de automaatbak.

Hoe werkt het automaat spoelen?

De werking van de automaatpsoeling is eigenlijk heel simpel. Wij doorlopen met het innovatieve spoelapparaat de volgende stappen:

 1. We sluiten de spoelmachine aan op de automaatbak;
 2. De automaatbak en alle bijbehorende onderdelen (koeler, koppelomvormer en leidingen) worden gereinigd.
 3. We halen al de oude en vervuilde ATF (Automatic Transmission Fluid) olie er uit.
 4. Vervolgens wordt de nieuwe ATF olie gelijkmatig, en gescheiden van de olie in de automaatbak gepompt

Automaatbak spoelen door Dynamic Tuning

Wij beschikken over vakkundig team met de benodigde specialistische kennis, om je te helpen. Heb je vragen? Stel ze gerust, wij delen graag onze ervaringen.

Voordelen van je automaatbak spoelen?

De voordelen van het verversen van de ATF Olie en de automaatspoeling?  

 • De automaakbak geniet langere levensduur
 • Verse ATF (Automatic Transmission Fluid) olie zorgt voor een verbeterdesmering en zorgt dus automatisch voor minderslijtage
 • Je kickdown werkt weer als een trein!
 • Het hele systeem wordt gereinigd. Alle oude olie er uit en nieuwe olie er in
 • Wij gebruiken olie van de hoogstekwaliteit
Ons team heeft de juiste expertise en het juiste materiaal om je te helpen.

Ontdek zelf de vele voordelen en de verrassende resultaten van een automaatspoeling en neem contactmet ons op. Wij geven je een passend advies.

Bekende automaatproblemen

Behalve de slecht functionerende kickdown doen onderstaande problemen zich voor bij een vervuild circuit:

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor de volgende diensten:

Meer weten?

Wij kijken er naar uit om onze kennis met je te delen!

Offerte automaatspoeling

Hus
Door

Hus

op 04 Dec 2021

Automaat schakelt niet op bij kickdown. Dus hij gaat terug naar een lagere versnelling maar jij schakelt niet op het is alsof ik de motor zal opblazen. Heeft iemand hier ervaring mee

Reactie plaatsen