Olielekkage automaat: lekt jouw automaat olie?

Olielekkage automaat: lekt jouw automaat olie?

Heb je een auto met automatische versnellingsbak en is er sprake van olie lekkage? Dit kan duiden op problemen met de automatische transmissie van je auto. Is er sprake van:
  • zichtbare olielekkage bij jouw auto?
  • plasjes olie onder de auto wanneer deze een tijd heeft stilgestaan?
Dan is het tijd voor een zogenaamde diagnose van jouw auto en de automatische versnellingsbak.

Wil je meer informatie?

Wij helpen je graag

Offerte automaatspoeling


Olie in een automatische versnellingsbak

In je automatische versnellingsbak zit zogenaamde ATF Olie. Deze olie zorgt ervoor dat de onderdelen in de automatische versnellingsbak soepel blijven draaien. Probleem is alleen dat de olie in de loop van tijd kwaliteit inlevert. Door zaken als vervuiling en slijtage wordt de olie steeds dikker. De oliekanalen raken verstopt waardoor problemen met de automaatbak ontstaan.

Voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan zijn:

Lekken van olie

Eén van deze problemen kan olielekkage zijn. Vaak herkent u dit doordat er olie op de straat of in de garage ligt wanneer de auto een tijdje heeft stilgestaan.

Lekkage oplossen

De lekkage moet uiteraard opgelost worden. Wij raden je daarom aan een afspraak te maken zodat wij een analyse van de situatie kunnen maken. Afhankelijk van de uitkomst helpen wij je op weg.

Automaatspoeling Drenthe en Overijssel

Automaatspoeling

Heeft je automatische transmissie al een tijd geen reinigingsbeurt gehad dan kan dit de oorzaak van de olielekkage zijn. Bij een automaatspoeling wordt je complete automatische versnellingsbak gereinigd en gespoeld.

Wij sluiten je auto aan op onze apparatuur waarna de vervuilde olie uit de auto gefilterd wordt. Tevens wordt het systeem gefilterd met nieuwe, verse olie. Hierbij wordt het complete versnellingscircuit gereinigd.

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor de volgende diensten:

Wil je meer informatie?

Wij helpen je graag

Offerte automaatspoeling

Reactie plaatsen