Versnellingsbak automaat slipt bij het schakelen

Versnellingsbak automaat slipt bij het schakelen

Slipt jouw automaat wanneer je schakelt? Ervaar je een slippend gevoel van je automaatbak tijdens het rijden. Grote kans dat er een probleem is met de olie van je automatische versnelling. Vaak is er namelijk sprake van vervuiling van de automaatolie. Vanaf nu heb je daar een oplossing voor. Herken jij deze problemen tijdens het autorijden?
  • Heb je last van een slippende versnellingsbak?
  • Slipt de versnellingsbak wanneer je in de achteruit gaat?
  • Overmatig slippen bij het schakelen?
  • Schakelt de auto slecht tijdens het rijden er tijdens het autorijden slecht geschakeld?
Het spoelen/flushen van de automatische versnellingsbakis geschikt voor preventief onderhoud. Door de versnellingsbak goed te onderhouden zijn de meeste klachten te voorkomen. Geef de automaatbak dus een spoelbeurt voordat zich klachten gaan voordoen.

Offerte automaatspoeling

Waarom slipt de automatische versnellingsbak?

Door vervuiling van de automaat olie ontstaat het probleem van overmatig slippenof slecht schakelen. De combinatie van vervuiling en slijtage maken dat de oliekanalen verstopt raken. Dit komt zelfs voor bij een lage kilometerstand. Met regelmaat lezen wij het advies van fabrikanten die aangeven dat longlife automatische versnellingsbakolie nooit vervangen hoeft te worden.

Slippende automaatbak

Echter zijn vervuilde en verstopte oliekanalen vaak de oorzaak van automaatprobleem. Van jouw slippende versnellingsbak bijvoorbeeld. Vervanging van de automaat vind je portemonnee niet leuk. Wij raden je daarom aan op tijd je automaatbakolie te verversenof je automaatbak spoelen. Reinigen is belangrijk. We noemen dit ook wel flushen.

Hoe laat ik mijn automatische versnellingsbak spoelen?

Dynamic Tuning heeft de apparatuur in huis voor automaatspoeling. Wij doen dit met een eenvoudig en doeltreffend spoelautomaat. Door middel van deze methode worden klachten aan jouw automaatbak verholpen en voorkomen.

Met de Powerflush is het mogelijk om de automaatbak te spoelen, reinigen en volledig van verse oliete voorzien. We praten niet over het verversen van slechts 30 tot 40% van de olie. Maar over het vervangen van de ATF (Automatic Transmission Fluid) in het volledige systeem.

Automaatspoeling

Je versnellingsbak wordt van A tot Z gereinigd. De oude olie eruit en de nieuwe olie erin. Hierdoor wordt de olie in de oliekoeler, de koppelomvormer en in alle leidingen gereinigd en ververst. Het is van belang om regelmatig de automatische versnellingsbakolie te vervangen en je automaat te spoelen en reinigen.

Problemen door vervuilde olie

Andere veelvoorkomende klachten zijn:

Wil je problemen met je automaat definitief oplossen

Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij helpen je graag.

  • Ons team heeft de expertise om te achterhalen waar jouw probleem zit
  • Je krijgt een passend advies gebaseerd op onze eigen ervaring.
  • Door middel van onze apparatuur wordt het hele systeem volledig gereinigd.
  • Nieuwe olie zorgt voor betere smering en dus minder slijtage.
  • Je voorkomt hoge kosten

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor de volgende diensten:

Meer weten?

Wij helpen je graag

Offerte automaatspoeling


Reactie plaatsen