Automaat bonkt

Automaat bonkt

Heb je last van een bonkende automaatbak tijdens het schakelen van de auto? De kans bestaat dat de olie in de automaatbak vervangen moet worden. Herken jij deze problemen?

 • Je automaat bonkt in de achteruit
 • Je automaat bonkt bij terugschakelen
 • Je automaat bonkt bij het wegrijden
 • Je automaat bonkt bij het gas geven
De kans is groot dat de automaatbak van de auto toe is aan reinigingsbeurt.

Vraag direct volledig vrijblijvend informatie op

Offerte automaatspoeling


Wat is de oorzaak van een bonkende automaatbak?

Een automatische versnellingsbak is voor veel automobilisten een erg waardevolle toevoeging aan het rijplezier. In de versnellingsbak zit een speciale olie die ervoor zorgt dat de automaat soepel werkt.

Doordat de automaatbak soepel werkt, schakelt hij makkelijker, dus zonder schokken of stoten. Je automaatbak is onderhevig aan veel handelingen. Deze handelingen kunnen er voor zorgen dat de olie vervuild raakt. Daarnaast is slijtagedoor ouderdom ook van grote invloed op de automaatbak.

Automaat bonkt


Het gevolg van deze belasting en de slijtage is dat de werking van de versnellingsbak aanzienlijk minder wordtdoor de jaren heen. Behalve een bonkende automaatbak, zijn dit ook veel voorkomende problemen:Daarom is het dus essentieel om tijdig onderhoud te laten plegen om problemen te voorkomen. Dit biedt jou als bestuurder natuurlijk meer rij plezier.

Powerflushen; reinigen en verversen van de olie.

De oplossing voor het reinigen van de automaatbak is het laten spoelen van de je automaatbak, dit noemen we ook wel Powerflushen. Powerflush is een bijzonder krachtige spoelmethode. Door deze handeling wordt de automatische transmissie volledig gespoeld, gereinigd en daarnaast van versie, nieuwe olie voorzien.

Alle ATF (Automatic Transmission Fluid) olie, in het volledige systeem, wordt tijdens het reinigen vervangen en niet slechts één gedeelte van de olie. Dit houdt in dat naast de bestaande olie ook de olie in de oliekoeler, koppelomvormer en in alle leidingen wordt ververst.

Definitief alle oude olie verwijderen

Op deze manier blijft er nergens oude olie achter. Bij het ‘verversen’ op de ouderwetse manier wordt slechts 30 tot 40 % van de oude olie vervangen door nieuwe olie. Bijkomend gevaar hiervan is verergering van de klachten door losgeweekt vuil.

Met behulp van de Powerflush methode wordt in minder tijd en met minder geknoei het volledige systeem gereinigd en ververst en het maximaal haalbare resultaat bereikt.

Automaatspoeling


Waarom een automaatspoeling?

Waarom je automaatbak laten spoelen?
 • Je probleem met het bonken van de automaatbak wordt definitief opgelost
 • Je voorkomt grotere problemen met de automaatbak van jouw auto
 • Je voorkomt hogere reparatiekosten in de toekomst
 • We repareren je automaatbak zonder te sleutelen, dankzij ons Kroon-Oil Powerflush spoelautomaat
 • Door de ingebouwde olie koeler (optioneel), kan de verse ATF op elke gewenste olietemperatuur gebracht worden zodat het systeem gevuld en gepeild kan worden volgens de opgegeven vul- en peilvoorschriften van de autofabrikant.

Waarom je automaatbak laten spoelen door Dynamic Tuning?

 • Wij gebruiken een betrouwbaar Powerflush systeem
 • Wij helpen je definitief af van de problemen met jouw auto
 • Door middel van onze apparatuur wordt het hele systeem volledig gereinigd.
 • Je kunt weer met een gerust hart op weg
 • Wij bieden deskundige service (onze medewerkers helpen je graag)

Gerelateerde diensten


Meer weten?

Wij kijken er naar uit om onze kennis met je te delen!

Offerte automaatspoeling

markus ploeger
Door

markus ploeger

op 24 Jul 2020

hallo onze mitsubischi outlander automaat op gas bonkt bij het gasgeven soms en bij het gasloslaten is dan de versnelinsbak kapot

Reactie plaatsen