Chiptuning DSG Mechatronic

Chiptuning DSG Mechatronic

Of jouw DSG Mechatronic nu is gerepareerd, gereviseerd of vervangen, hij moet worden afgesteld op jouw DSG versnellingsbak. Chiptuning door Dynamic Tuning zorgt hiervoor.

Wat is Chiptuning?

Chiptuning (tunen) van een auto is het precies en op maat afstellen van de besturingssoftware van die auto. Zo kun je door aanpassingen van de software b.v. het vermogen van de motor een stuk opschroeven of een stuk zuiniger maken.

Afgesteld op elkaar?

Belangrijk hierbij is dat alle onderdelen van de auto (motor, versnellingsbak, aandrijfas) de gewenste aanpassing ook aan kunnen. Meer vermogen van de motor resulteert in hogere krachten op de krukas. De krukas moet deze krachten natuurlijk wel kunnen verdragen.

DSG Mechatronic tunen

Zo moet er ook gekeken worden naar de DSG versnellingsbak wanneer het vermogen van de motor wordt aangepast. De DSG automaat moet hier op zijn gebouwd en de software moet kunnen worden aangepast aan de wijzigingen aan de motor.

Hiervoor kan dus ook een aanpassing van de software in de TCU (Transmission Control Unit) nodig zijn. De TCU is onderdeel van de DSG Mechatronic die in z’n geheel de besturing van de DSG versnellingsbak verzorgt. B.v.

  • Een op- en terugschakel-toerental voor elke versnelling instellen
  • Verbeteren van de schakeltijd
  • Aanpassen van de koppelbegrenzer (of verwijderen)
  • Verhogen van de koppelcapaciteit
Maar ook wanneer de DSG Mechatronic is gerepareerd of vervangen zal hij weer moeten worden getuned zodat alles precies op elkaar is afgesteld.

Lees ook deze artikelen

Dynamic Tuning is een erkend DSG Dokter

Dynamic Tuning is erkend DSG Dokter; dé leverancier voor de beste meetapparatuur met bijbehorende software, voor DSG versnellingsbakken.

Waarom kan Dynamic Tuning helpen?

  • Dynamic Tuning zorgt altijd eerst voor een diagnose op maat, dan pas voor een oplossing voor het gevonden probleem.
  • Aangesloten bij GMTO; wij zijn erkend GMTO Diagnose Specialist en onze medewerkers hebben een gedegen opleiding gehad.

Heb je vragen?

Neem contact op met ons en leg het probleem voor en maak en afspraak om het probleem op te lossen.
Reactie plaatsen