DSG Tuning

DSG Tuning

Auto met DSG Bak laten chiptunen! Dat kan, let er echter wel op dat de versnellingsbak ook mee geoptimaliseerd dient te worden. Belangrijk is dit. Wanneer je een auto met een DSG Bak laat chiptunen en de auto krijgt meer vermogen en koppel dan kan het zijn dat de auto meer koppel heeft dan de versnellingsbak aankan. Hierdoor kan de koppeling gaan slippen. Door de versnellingsbak dan ook te laten tunen voorkom je dit probleem.

Wat is een DSG Bak?

Een DSG bak is een moderne variant van een automatische versnellingsbak. Er is ten opzichte van een normale automatische versnellingsbak één groot verschil. Er zitten twee primaire assen en twee secundaire assen in een DSG versnellingsbak. Dit houdt in dat er een as is met de oneven versnellingen (1,3,5) en een as met de even versnellingen (2,4,6). Er zijn twee koppelingen aanwezig om deze assen te bedienen, maar het is wel zaak dat het vermogen daarvan juist is afgesteld. Hier kan chiptuning bij helpen.

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning wordt de computer die de motor aanstuurt opnieuw geprogrammeerd. Iedere computer die de motor aanstuurt heeft fabrieksinstellingen zoals je dat ook hebt bij televisies, laptops, telefoons etcetera. Bij deze fabrieksinstellingen is rekening gehouden met uitstoot, verbranding en andere eventuele problematieken die motoren kunnen veroorzaken.

Wel is er een zekere marge ingebouwd, waardoor het mogelijk is de prestaties van de motor te verbeteren zonder het schadelijk is voor motor, milieu of uw portemonnee. Bovendien is het belangrijk niet meer koppeling te produceren dan de versnellingsbak aankan, anders gaat de koppeling slippen. In dat geval is het handig de versnellingsbak ook te tunen, zodat deze de koppel wel verdragen kan. Het verbeteren van de prestaties heet chiptuning. Jouw auto krijgt hierdoor meer trekkracht en vermogen, al verschillen de resultaten wel per merk en auto.

Waarom ook een DSG versnellingsbak laten chiptunen?

De DSG versnellingsbak is al een stuk geavanceerder dan een normale versnellingsbak, maar kan uiteraard ook nog verbeterd worden. Een aantal redenen om uw DSG versnellingsbak te laten chiptunen:

  • Verhogen koppelbegrenzer en schakeldruk. Hierdoor kan de DSG versnellingsbak het motorvermogen beter overbrengen zonder verlies van duurzaamheid en stabiliteit.
  • Schakeltijd wordt geoptimaliseerd. Na chiptuning reageert de versnellingsbak 20 tot 30% sneller.
  • Automatisch opschakelen uitzetten. Hierdoor kun je in de S stand voorkomen dat je door automatisch opschakelen heen-en-weer vliegt in toerental, terwijl je in de D stand wel deze instellingen blijft behouden.
Bij Dynamic Tuning zijn we inmiddels bedreven in het behandelen van DSG automaten en we willen u dan ook graag helpen met het chiptunen van uw DSG automaat.

Wat is een DSG versnellingsbak?

De voordelen op een rij

Wil je dat wij jouw DSG automaat tunen. Dit zijn de voordelen:

  • Wij zijn officieel dealer van DSG Dokter
  • Wij helpen je verder waar de algemene dealer dit niet kan
  • Wij hebben de specifieke kennis in huis om je te helpen met je DSG tuning

Overige diensten

Naast het optimaliseren van jouw DSG Automaat verzorgen wij ook:

Heb je vragen?

Wil je dat wij jouw auto en DSG Versnellingsbak tunen? Vraag gerust jouw prijsopgave op.

Offerte automaatspoeling
Reactie plaatsen