DSG Transmissie problemen

DSG Transmissie problemen

Je rijdt al een tijdje heel tevreden in de auto van je dromen met een DSG transmissie maar toch voel je dat er iets begint te haperen. Wat is er aan hand vraag je je af! Tijd om de transmissie te laten controlerendoor Dynamic Tuning in Hoogeveen.

Wat is het probleem?

Tja, dat vraag je je ook af. De DSG transmissie heeft altijd goed en snel gewerkt. Daarom ben je destijds ook overgegaan naar een DSG en niet een ‘normale’ automatische versnellingsbak. Wat kan dan het probleem zijn dat je het gevoel hebt dat de auto gewoon minder lekker schakelt? Laten we eerst eens kijken naar een aantal symptomen:

Te vroeg opschakelen

Eén van de veel voorkomende problemen die zich kunnen voordoen. De automatische transmissie schakelt op naar een hogere versnelling terwijl je juist wil inhalen. Je trapt het gas in waardoor eerst een hogere versnelling wordt gekozen voordat het systeem ‘bedenkt’ dat het juist een lagere versnelling moet kiezen. Hierdoor ontstaat een irritant vertraging.

Te veel terugschakelen

Ook het omgekeerde kan vervelend zijn; de DSG transmissie schakelt telkens terug bij het intrappen van het gaspedaal terwijl je eigenlijk ook in de actuele versnelling zou kunnen blijven. Dit kan vervelende gevolgen voor een dieselmotor met een grote koppel; er komen dan steeds grote krachten op de aandrijving.

Bijgeluiden uit de versnellingsbak

Erg vervelend wanneer er telkens een raar geluid uit de versnellingsbak komt. Dit komt vooral voor wanneer op een onjuist moment wordt geschakeld. Ook bij het afremmen kunnen er bijgeluiden te horen zijn of wanneer je van de P naar de D-stand schakelt.

Auto trilt en schokt bij schakelen

Spreekt voor zich dat dit niet de bedoeling is; een goed werkende DSG transmissie schakelt snel en soepel zonder dat dit ergens anders aan te voelen is dan het versnellen zelf! dsg transmissie problemen

Maar er is meer

Hierboven zijn een aantal van de problemen omschreven die zich voor kunnen doen. Je kunt kort gezegd ervan uit gaan dat jouw gevoel meestal terecht is wanneer dat zegt dat er iets niet in orde is.

Dynamic Tuning kan helpen

Daarvoor zijn wij er; het probleem lokaliseren en oplossen. Wij kunnen met onze professionele apparatuur de software en de gegevens van de DSG Transmissie uitlezen en deze verbeteren of zelfs geheel vervangen. De ‘oude’ software en gegevens bewaren we in onze databank zodat er altijd terug gegrepen kan worden, mocht dat nodig zijn al gebeurt dat echt maar zelden.

Het kan zijn dat door onze check ook echte mechanische problemen worden gevonden. Dan is het aanpassen van software niet voldoende want het defecte, of slecht werkende onderdeel moet waarschijnlijk worden vervangen. Daarom is het ook zo belangrijk niet te lang te wachten met een laten nakijken van de DSG Transmissie wanneer je problemen vermoedt. Te lang wachten kan je veel geld gaan kosten.

Blijf niet zitten met de vragen die je hebt!

Neem contactop met ons wanneer je een probleem vermoedt met jouw DSG transmissie of wanneer je gewoon een vraag hebt. Wij staan je graag te woord en helpen je graag verder.

Lees ook:

Reactie plaatsen