Schakeltijd DSG Bak korter maken

Schakeltijd DSG Bak korter maken

Wil je de schakeltijd van je DSG Versnellingsbak laten optimaliseren (korter maken) dan ben je bij Dynamic Tuning aan het juiste adres. Als officieel DSG Dokter kunnen wij de de problemen met je DSG Bak oplossen.

Hoe werkt een DSG Bak?

In tegenstelling tot een normale automaat heeft de DSG twee koppelingen. Aan de ene zijde de even versnellingen, aan de andere zijde de oneven versnellingen. De ene kant is gekoppeld wanneer de andere kant ontkoppeld is.

Elke koppeling staat in verbinding met één van de twee primaire assen. Iedere primaire as beschikt vanzelfsprekend ook over een secundaire as.

Voordelen DSG Automaat

Er zijn een aantal voordelen die eruit springen als het gaat om de versnellingen bij de DSG. Het kan zowel automatisch als via flippers ingesteld worden, voor ieder wat wils. Daarnaast is er natuurlijk, aangezien het een automaat is, geen koppelingspedaal meer nodig. Ook is de overgang tussen versnellingen zo ingericht dat het vloeiend loopt op een verantwoorde manier.

Met verantwoord wordt vooral bedoeld dat er rekening wordt gehouden met het brandstofverbruik. Door op het juiste moment te schakelen wordt het brandstofverbruik beperkt tot het absolute minimum zonder dat het ook maar één moment ten koste gaat van het comfort.

Schakeltijd DSG Bak verkorten

Naast al deze voordelen kan er ook gesteld worden dat het schakelen behoorlijk snel plaatsvindt, namelijk in zo’n 40 milliseconden. Toch heeft DSG iets ontwikkeld waarbij de schakeltijd nog korter kan worden gemaakt. Er kunnen grofweg twee varianten worden onderscheiden.

Optimaliseren van de schakeltijd

Het optimaliseren van de schakeltijd kan gebeuren binnen de grenzen van het standaard comfort. Denk hierbij vooral aan het eventueel schokken van de auto tijden het schakelen. Je zult merkbaar sneller schakelen terwijl het comfort intact blijft.

De schakeltijd kan ook extreem worden verkort wat bijvoorbeeld aantrekkelijk zou kunnen zijn voor autoraces. Dit razendsnelle schakelen is betrouwbaar gebleken en de versnellingsbak lijkt hier niet extreem onder te lijden. Wat er wel onder lijdt is het comfort dat je gewend bent van de standaard uitvoering.

Problemen met de DSG Automaat

Wij kunnen je helpen bij het oplossen van problemen met jouw DSG Versnellingbak. Denk aan problemen als:

Standaarden en mogelijke verbeteringen

Wij kunnen je helpen wanneer je jouw DSG wilt optimaliseren. Dat wil zeggen dat wij bijvoorbeeld de:

  1. Kickdown- en terugschakelfunctie aanpassen
  2. Afremmen op de motor verbeteren
  3. Wegrijden in de 2 soepeler laten lopen
  4. S en D aanpassen naar jouw wensen (omwisselen is ook mogelijk)
  5. Maximale koppel capaciteit van de DSG verhogen
  6. Maximaal toerental DSG verhogen

De voordelen op een rij

Wil je dat wij jouw DSG automaat optimaliseren. Dit zijn de voordelen:

  • Wij zijn officieel dealer van DSG Dokter
  • Wij helpen je verder waar de algemene dealer dit niet kan
  • Wij hebben de specifieke kennis in huis om je te helpen met je DSG

Overige diensten

Naast het optimaliseren van jouw DSG Automaat verzorgen wij ook:

Heb je vragen?

Dynamic Tuning heeft, als DSG Dokter, de nodige ervaring met het verwijderen of verhogen van de koppelbegrenzer en weet de juiste software te installeren. Voor optimale prestaties op het gebied van de koppeling van jouw auto kun je bij ons terecht.  

Offerte automaatspoeling

Reactie plaatsen