DSG schiet uit versnelling

DSG schiet uit versnelling

Van een DSG automaat verwacht je dat deze keurig zijn taken uitvoert en soepel schakelt. Wanneer de DSG dit niet doet en uit een versnelling schiet, is er iets niet in orde.

Wat gebeurt er bij het uit de versnelling schieten?

Wanneer je bij een normale versnellingsbak de handeling voor het schakelen niet goed uitvoert, resulteert dat vaak in ‘tanden poetsen’ of dat de versnellingsbak uit de versnelling ‘schiet’. Vaak laat je de koppeling te vroeg los, voordat de nieuwe versnelling volledig is ingeschakeld; fout van de bestuurder dus.

Mechanische problemen

Natuurlijk kunnen er ook mechanische problemen zijn met de versnellingsbak. Het schakelmechanisme kan versleten zijn en het kan ook met de synchroniseer inrichting te maken hebben. De z.g. synchroonmesh-ring zorgt er voor dat de in te schakelen versnelling (tandwiel) dezelfde snelheid krijgt als het tandwiel waar het op moet ‘ingrijpen’, vóórdat deze daadwerkelijk wordt geschakeld.

Eenvoudige weergave werking synchroonmesh ring

Tijdens het rijden komen er grote krachten op vrij op de tandwielen. Samen met slijtage kan dit er voor zorgen dat axiale (in de as-richting) krachten ontstaan waardoor een tandwiel uit positie schiet.

DSG problemen

Ook een DSG automaat kan mechanische problemen hebben maar vaker is er een probleem met de aansturing van de automatische versnellingsbak. De totale aansturing van de versnellingen gebeurt middels de DSG mechatronic. Dit is het besturingsgedeelte wat op DSG automaat is geplaatst en waar de sensoren, computer en hydraulische ventielen zijn ondergebracht. Een goed werkende DSG Mechatronic is cruciaal voor het soepel schakelen van een DSG automaat.

Doorrijden is vragen om grotere problemen

Wanneer jouw DSG automaat regelmatig uit de versnelling schiet is het verstandig dit na te laten kijken. Doorrijden met deze problemen is vragen om nog grotere problemen. Lijkt logisch maar toch gebeurt het nog vaak dat mensen denken dat het wel mee zal vallen. Wanneer ze dan uiteindelijk langs de weg stil komen te staan, is het vaak te laat.

Voorkom te hoge kosten

Laat je auto zo snel mogelijk controleren bij een erkende specialist voor DSG automaten. Zij kunnen een juiste diagnose stellen en een oplossing bieden voordat grotere problemen voor nog hogere kosten zorgen.

DSG Dokter

Dynamic Tuning is zo’n gespecialiseerd bedrijf die beschikt over de juiste diagnose apparatuur én het probleem kan oplossen. Dynamic Tuning is een erkende ‘DSG Dokter’ waarvan de werknemers een gedegen opleiding hebben gehad. Zij kunnen problemen oplossen van alle merken auto’s met een DSG automaat.

Bel Dynamic Tuning voor de oplossing

Schiet jouw DSG automaat uit de versnelling, neem dan contact op met ons. We helpen je graag het probleem op te lossen.
Reactie plaatsen