DSG Automaat schokt in 1e of 2e versnelling

DSG Automaat schokt in 1e of 2e versnelling

Schokt jouw DSG Automaat in de eerste of tweede versnelling of bij het wegrijden? Schakelt je DSG Bak schokkerig? In basis is het zo dat een DSG bak wegrijdt in de eerste en de tweede versnelling tegelijkertijd.

Er kan een probleem ontstaan wanneer je het gas te diep intrapt. Dit geeft dan een ongewenste acceleratie. Dynamic Tuning kan de software in de auto zo programmeren dat voorkomen wordt dat de versnelling 'te makkelijk' in de 1 schiet.

Wegrijden in de tweede versnelling

Om soepel weg te rijden vanuit stilstand rijdt een DSG bak weg in de tweede versnelling al kan dit per software nog wel verschillen. Feitelijk rijdt een DSG bak weg in zowel de eerste als de tweede versnelling, aangezien er sprake is van twee koppelingen. Deze overgang van de eerste naar de tweede versnelling hoort soepel te verlopen, maar dit is dus niet altijd het geval.

dsg-versnellingsbak-schokt

Wanneer doet dit probleem zich voor?

Het probleem doet zich voor wanneer je het gaspedaal heel snel en diep intrapt. De versnellingsbak schiet dan toch in de 1e versnelling. Dit geeft een acceleratie die je niet wilt en heeft als gevolg dat er behoorlijk abrupt wordt opgetrokken wat als onprettig wordt ervaren.

Kan de 1e versnelling uitgeschakeld worden?

Een simpele oplossing ligt voorhanden en klinkt erg logisch. Deze ‘oplossing’ wordt bij verschillende dealers toegepast en bestaat simpelweg uit het elimineren of verwijderen van de eerste versnelling in de DSG. Groot nadeel hiervan is dat de schakelpunten van de andere versnellingen ook hoger worden wat weer een behoorlijk nadeel kan zijn.

Wij staan voor maatoplossingen

Dynamic Tuning garandeert maatoplossingen. Geen enkele standaardoplossing lijkt haalbaar voor de problemen rondom het optrekken met een DSG bak. Wat wij doen is het volgende: Bij een DSG automaat is er een D en een S stand. De D staat voor Drive, de S staat voor Sport.

Wij hebben een methode gevonden om deze twee standen individueel te programmeren. Na een heel lang technisch verhaal komt het erop neer dat het systeem wordt geforceerd zo veel mogelijk in de tweede versnelling te rijden en de eerste versnelling zoveel mogelijk te mijden.

Problemen met de DSG Automaat

Naast de ongewenste acceleratie in de eerste of tweede versnelling zijn er andere problemen die zich voor kunnen doen met een DSG Automaat:

Standaarden en mogelijke verbeteringen

Wij kunnen je helpen wanneer je jouw DSG wilt optimaliseren. Dat wil zeggen dat wij bijvoorbeeld de:

 1. Kickdown- en terugschakelfunctie aanpassen
 2. Afremmen op de motor verbeteren
 3. Wegrijden in de 2 soepeler laten lopen
 4. S en D aanpassen naar jouw wensen (omwisselen is ook mogelijk)
 5. Koppelbegrenzer verwijderen of verhogen. Hierdoor kan de motor getuned worden.
 6. Maximale koppel capaciteit van de DSG verhogen
 7. Schakelsnelheid/tijd verkorten
 8. Maximaal toerental DSG verhogen

De voordelen op een rij

Wil je dat wij jouw DSG automaat optimaliseren. Dit zijn de voordelen:

 • Wij zijn officieel dealer van DSG Dokter
 • Wij helpen je verder waar de algemene dealer dit niet kan
 • Wij hebben de specifieke kennis in huis om je te helpen met je DSG

Overige diensten

Naast het optimaliseren van jouw DSG Automaat verzorgen wij ook:

Heb je vragen?

Zorgeloos op weg met jouw DSG Versnellingbak. Neem dan contact met ons op.

Offerte automaatspoeling

Aclass
Door

Aclass

op 13 Jan 2020

Ho ik heb een probleempje als ik mijn S-Tronic op S zet en rustig wilt stoppen bij het stoplicht voel ik schokjes als die terug schakelt is dit te helpen met software of is er een probleem met me bak??

Mario
Door

Mario

op 28 Nov 2019

Kan ik jullie telefonisch bereiken? Heb een golf 7 van 2016 met een dsg is een 2.0 diesel 184pk Deze schakelt heel Soepel Enkel merk ik nu dat in eerste versnelling bij optrekken inhoud, vanaf 2de geen probleem. Voor de rest Schakelt die gewoon te vroeg bv 50 in 5de En in s tot 4000rpm Mario

M van leeuwen
Door

M van leeuwen

op 02 Jun 2019

Hoi ik heb een astro chevy uit 97 dus computer gestuurd ik heb de bak in zijn geheel laten reviseren alleen als ik hem start draait de motor min 2000 toeren en zak dan naar 800 toeren maar zet ik hem in zijn eerste versnelling dan geef hij een schok en tieren tal gaat dan heel even naar 1500 toeren ? Is dit af te stellen auto draait op gas

Hayri
Door

Hayri

op 01 Dec 2021

Hallo ik heb een kia optima. Gt line automaat. Ik heb het probleem dat het gaat trillen bij optrekken

Suli
Door

Suli

op 10 Jan 2022

Hallo ik heb een vraag. Ik heb een seat ibiza 2010 automaat. Ik heb een probleem met me DSG dat me versnelling 1 gewoon een schokje voelt bij het opschakelen van de 1ste naar de 2de versnelling. En als ik bij een stoplicht ben en bijvoorbeeld dan op groen gaat laat ik me rem los zodat het moet rollen. Maar hij blijft stil staan en dan geeft me auto een motor lampje aan en en me 1 ste versnelling knippert op het klein schermpje. Ik heb een diagnose check meerdere keren gedaan om na te checken dat mijn versnelling 1 en 2 goed werken maar ze zijn blijkbaar ( opent ongewenst). Dus mijn vraag was hoeveel kost het om zo probleem te fixen zodat het ze wel soepel mee gaat ?Met vriendelijke groet, Suli

Reactie plaatsen