Page content

Waarom trilt mijn DSG bak bij het optrekken?

Trilt jouw auto met DSG Versnellingsbak tijdens het optrekken? Dynamic Tuning is als DSG Dokter gespecialiseerd in het oplossen van problemen met DSG Versnellingsbakken.

Wat is een DSG Bak?

Een DSG bak is een moderne variant van een automatische versnellingsbak. Er is ten opzichte van een normale automatische versnellingsbak één groot verschil. Er zitten twee primaire assen en twee secundaire assen in een DSG versnellingsbak. Dit houdt in dat er een as is met de oneven versnellingen (1,3,5) en een as met de even versnellingen (2,4,6). Er zijn twee koppelingen aanwezig om deze assen te bedienen.

Deze extra materialen dienen een doel, namelijk het soepeler laten verlopen van het schakelen. Wanneer er geschakeld moet worden van de eerste naar de tweede versnelling, draait de tweede versnelling al. Zo is er een soepele overgang mogelijk, ook tussen de andere versnellingen.

Conclusie..

Wanneer de bak trilt is dat dus wel degelijk een probleem. De techniek is immers zo ontwikkeld om juist soepel te schakelen van de ene naar de andere versnelling en daarbij juist niet te trillen en te schokken. Vaak is er sprake van trillingen bij lage toeren en in lage versnellingen.

Trillende DSG bak

 

Waar komt het probleem vandaan?

Het probleem van een trillende en schokkende versnellingsbak is complex. Het technische gedeelte is vrij eenvoudig uit te leggen. Er wordt simpelweg niet goed getimed tussen de twee koppelingen die een DSG automaat heeft.

De reden die daaraan ten grondslag ligt is dan weer de software. Het kan zo zijn dat deze niet goed afgesteld staat, waardoor het schakelen te laat of te vroeg plaatsvindt.

 

Problemen van trillende versnellingsbak

 

De voordelen op een rij

Wil je dat wij jouw DSG automaat optimaliseren. Dit zijn de voordelen:

Chiptuning en automaatspoeling  Wij zijn officieel dealer van DSG Dokter

Chiptuning en automaatspoeling  Wij helpen je verder waar de algemene dealer dit niet kan

Chiptuning en automaatspoeling  Wij hebben de specifieke kennis in huis om je te helpen met je DSG

Overige diensten

Naast het optimaliseren van jouw DSG Automaat verzorgen wij ook:

Gespecialiseerd in DSG automaten

Bij Dynamic Tuning zijn we inmiddels bedreven in het behandelen van DSG automaten en we willen u dan ook graag helpen met de juiste afstelling van uw DSG automaat.

 

Offerte automaatspoeling

  Comment Section

  6 reacties op “Waarom trilt mijn DSG bak bij het optrekken?


  Door Sam op 8 juli 2019

  Hallo ik wou even toelichten ik rij in een golf6 tdi dsg 2.0 uit 2010 2 sinds 2 jaar in bezit van de golf en nooit problemen gehad met de automaatbak !!! vannochtend reed ik naar werk en was er niks aan de hand na dat ik klaar was na een 8 urige dienst stapte ik in de auto en reed ik net weg en voelde de auto trillen bij het overschakelen naar de 2 en vervolgends het zelfde bij 3,4,5,6 en na dat ie in de versnelling zit is er niks aan de hand maar bij het schakelen trilt hij effe na een tijdje rijden toen de auto warmer werd schakelde de auto weer als boter alsof er niks was gebeurd. Kunt u mij zeggen wat er precies aan de hand is en hoe dat op te lossen is ik belde namelijk naar een auto bedrijf en die vertelde mij dat het met de aandrijfas te maken heeft. Ik twijfel daaraan en dacht misschien met de oliebak te maken van de DSG Eventueel wat de kosten zijn indien er reparatie nodig is


  Door Rodger op 11 juli 2019

  exact dezelfde ervaring. bij warme motor nergens last meer van. ik ervaar dit ook plots sinds 2 dagen. mijn eerste gedachte was ook misschien de olie.ik ervaar dit tussen 1 en 2… graag reactie wat dit mogelijk kan zijn en kan gaan kosten.


  Door Sef op 23 november 2019

  Goeie middag ,

  Als ik hem met een warme motor optrek heb ik bij de eerste 2 versnelling dat de auto trilt(of de versnellingsbak).
  Na de 2 heb ik er geen last meer van.
  Enig idee ?

  Het gaat om een golf 6 1.4. Tsi dsg


  Door bjorn op 4 december 2019

  ik heb ook een probleem rij met een 1.4 s tronic van 2014 met maar 13500 km op de teller en in de 3e versnelling trilt hij bij lage touren ook heb ik het idee dat hij niet op tijd schakeld is dit op te lossen met een sofware update


  Door bjorn op 4 december 2019

  graag een reactie


  Door Raymond Verheij op 11 maart 2020

  Hallo,
  Ik heb een vraagje, ik heb 3 maanden geleden een golf gekocht uit 2010 een 1.2 tsi.
  De ketting koppelingsplaten zijn vernieuwd, ik heb nu last als hij in zijn 5/6 versnelling gaat, gaat hij een beetje schokken.
  De auto heb ik net terug, er is een nieuwe mechatronic geplaats, ook zit er nieuwe software erop.
  Ik ben te einde raad, garage zei wel dat er een storing was in 1 van de bobine, miss dat dit het is.
  Weet u misschien wat het kan zijn?
  Ik hoor het graag.
  Gr Raymond

  Plaats een reactie


  *