arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom trilt mijn DSG bak bij het optrekken?

Waarom trilt mijn DSG bak bij het optrekken?

Trilt jouw auto met DSG Versnellingsbak tijdens het optrekken? Dynamic Tuning is als DSG Dokter gespecialiseerd in het oplossen van problemen met DSG Versnellingsbakken.

Wat is een DSG Bak?

Een DSG bak is een moderne variant van een automatische versnellingsbak. Er is ten opzichte van een normale automatische versnellingsbak één groot verschil. Er zitten twee primaire assen en twee secundaire assen in een DSG versnellingsbak. Dit houdt in dat er een as is met de oneven versnellingen (1,3,5) en een as met de even versnellingen (2,4,6).

Er zijn twee koppelingen aanwezig om deze assen te bedienen. Deze extra materialen dienen een doel, namelijk het soepeler laten verlopen van het schakelen. Wanneer er geschakeld moet worden van de eerste naar de tweede versnelling, draait de tweede versnelling al. Zo is er een soepele overgang mogelijk, ook tussen de andere versnellingen.

Conclusie..

Wanneer de bak trilt is dat dus wel degelijk een probleem. De techniek is immers zo ontwikkeld om juist soepel te schakelen van de ene naar de andere versnelling en daarbij juist niet te trillen en te schokken. Vaak is er sprake van trillingen bij lage toeren en in lage versnellingen.

Waar komt het probleem vandaan?

Het probleem van een trillende en schokkende versnellingsbak is complex. Het technische gedeelte is vrij eenvoudig uit te leggen. Er wordt simpelweg niet goed getimed tussen de twee koppelingen die een DSG automaat heeft. De reden die daaraan ten grondslag ligt is dan weer de software. Het kan zo zijn dat deze niet goed afgesteld staat, waardoor het schakelen te laat of te vroeg plaatsvindt.  

De voordelen op een rij

Wil je dat wij jouw DSG automaat optimaliseren. Dit zijn de voordelen:

  • Wij zijn officieel dealer van DSG Dokter
  • Wij helpen je verder waar de algemene dealer dit niet kan
  • Wij hebben de specifieke kennis in huis om je te helpen met je DSG

Overige diensten

Naast het optimaliseren van jouw DSG Automaat verzorgen wij ook:

Gespecialiseerd in DSG automaten

Bij Dynamic Tuning zijn we inmiddels bedreven in het behandelen van DSG automaten en we willen u dan ook graag helpen met de juiste afstelling van uw DSG automaat.  

Offerte automaatspoeling