DSG-bak maakt raar geluid tijdens stationair draaien automotor.

Een auto hoor je normaal gesproken ‘bijna’ niet wanneer deze stationair draait. De motor moet gewoon soepel met een laag toerental blijven draaien zonder te haperen of te stotteren. Rare geluiden tijdens het stationair draaien van de automotor duidt meestal op een probleem.

DSG raar geluid stationair carburateur

Stationair draaien van een automotor

Bij oude benzinemotoren wordt de hoeveelheid lucht van buiten via de gasklep toegelaten, al naar gelang de stand van de klep of anders gezegd, hoever het gaspedaal wordt ingetrapt. De lucht wordt direct na de klep vermengd met de vernevelde brandstof en naar de cilinders gevoerd. Om de motor niet af te laten slaan nadat het gaspedaal wordt losgelaten, zorgt een stationair-regeling ervoor dat er nog voldoende lucht aangevoerd wordt, zodat de motor niet afslaat. De stationair-regeling is meestal een zogenoemde bypass regeling die automatisch sluit bij het gasgeven.

Moderne motoren met directe inspuiting van brandstof in de cilinders door speciale injectoren hebben nog steeds een gasklep nodig om voldoende lucht naar de cilinders toe te laten. De stationair-regeling wordt echter geheel geregeld door het motormanagementsysteem dat precies berekent hoeveel lucht en brandstof nodig is om de motor rustig stationair te laten draaien. Hiervoor stuurt het systeem de gaskleppositieregeling aan en maakt gebruik van een stelmotor die de klep in de gewenste stand zet.

DSG raar geluid stationair injecteur

Auto’s met een DSG-versnellingsbak hebben een moderne stationair-regeling wat de motor rustig stationair laat draaien, mits alles goed is afgesteld. Een stotterende of haperende motor tijdens het stationair draaien betekent dat er problemen zijn met de afstelling of de aansturing door het motormanagement. Vreemde geluiden bij het stationair draaien van de motor kunnen echter duiden op andere problemen.

Vreemde rare geluiden tijdens stationair draaien

Een stationair draaiende motor mag geen vreemde rare geluiden maken, maar doet deze dat wel, dan kan er een probleem zijn met de DSG, al is dat niet altijd het geval. Het kan zijn dat het dubbelmassa vliegwiel een beschadiging heeft of is versleten, waardoor deze de trillingen vanuit de motor niet voldoende dempt. Bij hogere toerentallen kan dit geluid verdwijnen, waardoor je denkt dat het geluid geen probleem vormt. Een beschadigd vliegwiel kan echter compleet vernield raken en grote schade aanrichten.

Ga naar ratelend geluid DSG voor meer informatie over het vliegwiel.

Controle door Dynamic Tuning is noodzakelijk

Je kunt het beste altijd naar de garage gaan wanneer je vreemde of rare geluiden hoort in de auto. Dat geldt ook wanneer de auto stationair draait, want dan zou je eigenlijk alleen een rustige motor moeten horen. Heb je een auto met een DSG-versnellingsbak? Kom dan bij ons langs in Hoogeveen. Wij kunnen elk probleem lokaliseren met onze geavanceerde apparatuur en de problemen ook oplossen, omdat wij specialist zijn op het gebied van DSG-versnellingsbakken.

Wat doet Dynamic Tuning?

Wij zijn de specialist in het Noorden en hebben veel ervaring met alle soorten automatische versnellingsbakken zoals DSG, DCT, PDK en S-Tronic. Dit zijn allemaal soortgelijke versnellingsbaktechnieken die een specifieke kennis vereisen van de monteur.

Wij kunnen elke automatische versnellingsbak controleren op de juiste werking, geïnstalleerde software en instellingen. Hierdoor kunnen we de versnellingsbak perfect afstellen om een probleem op te lossen of gewoon geheel naar jouw wensen, bijvoorbeeld omdat je wat sportiever wilt kunnen rijden.

Laat je DSG onderhouden

Alle auto’s en onderdelen daarvan hebben onderhoud nodig. Dat geldt ook voor de automatische versnellingsbakken. Daarom is het belangrijk dat je de auto regelmatig laat onderhouden, zodat problemen kunnen worden voorkomen of aanwezige problemen op tijd ontdekt worden. Dat kan je heel veel onkosten schelen. Zo moet je regelmatig de olie in versnellingsbak laten verversen en de bak laten spoelen.

Ga naar Onderhoud DSG of Automaatspoeling.

Tuning DSG

Wil je dat wij jouw auto en DSG Versnellingsbak tunen? Vraag gerust jouw prijsopgave op.

Offerte automaatspoeling

Gerelateerde onderwerpen