DSG Automat schakelt niet meer

Schakelt jouw DSG niet meer? Dan heb je waarschijnlijk een groot probleem dat, als je pech hebt, veel geld kan gaan kosten. Een auto met een DSG automatische versnellingsbak rijdt heerlijk, zolang zich geen problemen voordoen. Het is maar goed dat je bij Dynamic Tuning in Hoogeveen altijd terecht kunt met jouw DSG-problemen. Wij zijn niet voor niets DSG-dokter.

De DSG: Direct-Shift-Gearbox

Of Direkt-SchaltGetriebe zoals de Duitsers het noemen, het is tenslotte ontwikkeld door Volkswagen, maar wordt ook toegepast in verschillende Audi-modellen onder de naam S-Tronic. Het principe van beide volautomatische versnellingsbakken is echter gelijk: twee koppelingen samen in een versnellingsbak, waarvan telkens maar één in gebruik is. Beide koppelingen zijn gekoppeld aan een dubbele as (inwendige en uitwendige as) met elk hun eigen set aan tandwielen voor verschillende versnellingen: de oneven op de ene as, de even versnellingen op de andere. Een geavanceerde besturing zorgt ervoor de juiste versnelling voor te schakelen op de niet gebruikte as. Op het juiste moment ontkoppelt het systeem de in gebruik zijnde koppeling, terwijl het op hetzelfde moment de andere koppeling inschakelt. Hierdoor kunnen een DSG-versnellingsbak, en soortgelijke systemen, supersnel schakelen.
dsg schakelt niet - doorsnede dsg

Problemen met de DSG

Het mag duidelijk zijn dat een DSG-versnellingsbak uit vele onderdelen bestaat als tandwielen, koppelingen en een zogenoemde mechatronic; het stuurorgaan. Het is de mechatronic die de opdrachten van de besturing ontvangt en uitvoert. Al deze onderdelen kunnen slijten, defect raken of door vervuiling ongewenst gedrag vertonen. Daar komt bij dat de besturing van het geheel ook het een en ander nodig is. Naast informatie van sensoren van allerlei systemen, is de juiste software nodig met de juiste instellingen. Zijn de gebruikte instellingen niet optimaal, dan ervaar je al snel rare geluiden, onlogische schakelmomenten en meer:
dsg schakelt niet - vw

DSG schakelt geheel niet meer

Het is goed mis als de bak geheel niet meer schakelt en jij blijft staan. Het is dan zaak de auto zo snel mogelijk te laten nakijken bij een specialist in automatische versnellingsbakken. Wij zijn zo’n specialist en hebben jarenlange ervaring met alle soorten automatische versnellingsbakken van alle automerken.

Wat doen wij?

Bij deze problemen is het belangrijk alles te controleren, we voeren dan ook een uitgebreide diagnose uit. Op deze wijze kunnen we niet alleen de instellingen controleren, maar ook of de juiste software wordt gebruikt, de sensoren naar behoren werken en nog veel meer. Het kan echter best mogelijk zijn dat bij het onderzoek blijkt dat de versnellingsbak vervuild is door vervuilde olie. In dat geval is spoelen van de automaat waarschijnlijk voldoende, maar dat weet je pas wanneer alles weer werkt. Want pas dan kunnen we alles perfect instellen.

Tuning DSG

Wil je dat wij jouw auto en DSG Versnellingsbak tunen? Vraag gerust jouw prijsopgave op.
Offerte automaatspoeling

Gerelateerde onderwerpen