Problemen met de toerenteller DSG bak

Denk je ook dat de toerenteller van jouw auto defect is en heb je een auto met een DSG-versnellingsbak? Grote kans dat het niet de toerenteller is, maar dat er een probleem is met de automatische versnellingsbak. Laat de werking van de DSG controleren door Dynamic Tuning: wij lossen het probleem voor je op.
problemen toerenteller DSG

De DSG en problemen

De toegepaste dubbele koppelings-techniek in een DSG-versnellingsbak is sinds de ontwikkeling in 2003 steeds verbeterd, maar problemen kunnen zich altijd voordoen. Dat geldt voor alles wat te maken heeft met autotechniek en niet alleen de autotechniek. Hoe vernuftiger de techniek en hoe complexer het systeem, des te groter is de kans op een defect. Pas wanneer een bepaalde techniek helemaal uitontwikkeld is wordt die kans steeds kleiner. Het is een feit dat de eerste DSG-bakken meer problemen hadden dan tegenwoordig en een ding is ook zeker: regelmatig onderhoud is absoluut noodzakelijk. Laat daarom de DSG regelmatig onderhouden door een specialist als Dynamic Tuning in Hoogeveen. Wellicht dat je dan problemen met de toerenteller voorkomt. Andere voorkomende problemen zijn onder andere:
 • Inhouden bij lage snelheden
 • Te vaak en te snel terugschakelen
 • Het schakelen bij te laag toerental.
 • Trillingen bij het optrekken of bij het overschakelen van 1 naar 2
 • Ongewenst terugschakelen
 • Uit de versnelling schieten
 • Slecht schakelen bij hoge toerentallen

Symptomen problemen met de toerenteller DSG-bak

Zoals gezegd is het onwaarschijnlijk dat de toerenteller zelf defect is, maar is vreemd gedrag van de toerenteller eerder een van de symptomen van een probleem met de DSG. Wanneer jouw toerenteller:
 • Stapsgewijs oploopt bij het accelereren
 • Na het opschakelen ineens omhoogschiet
 • Schommelt bij het wegrijden
 • Schommelt tijdens het rijden met constante snelheid
Natuurlijk kan het ook aan de toerenteller zelf liggen, maar je zult het pas weten wanneer je naar de garage gaat en dit laat controleren. Wanneer je direct naar een DSG-specialist gaat, kunnen zij heel snel bekijken waar het probleem zit: toerenteller of versnellingsbak.
problemen toerenteller DSG gasgeven

Diagnose en afstellen

Wij kunnen de werking, besturing en instellingen van de DSG vakkundig controleren en een juiste diagnose stellen. Het kan in de besturing liggen, maar net zo goed een mechanisch probleem zijn. Bijvoorbeeld een versleten koppeling of een verstopping door vervuiling. Het maakt niet uit waar het probleem zich bevindt, wij vinden het en lossen het voor je op. Het is wel belangrijk dat je niet te lang blijft rijden als je een probleem vermoedt met de toerenteller. Wanneer je te lang wacht, loop je kans op grotere schade of meer defecten, wat de kosten alleen maar hoger maken.

Ga naar Diagnose-werkzaamheden.

Laat de DSG op tijd onderhouden

Een auto heeft onderhoud nodig, daar hoort een versnellingsbak ook bij en een volautomatische versnellingsbak helemaal. De olie van een DSG moet je regelmatig laten verversen waarbij het hele systeem tegelijkertijd wordt gespoeld.

Ga naar Onderhoud DSG of Automaatspoeling.

Wat doen wij?

Bij deze problemen is het belangrijk alles te controleren, we voeren dan ook een uitgebreide diagnose uit. Op deze wijze kunnen we niet alleen de instellingen controleren, maar ook of de juiste software wordt gebruikt, de sensoren naar behoren werken en nog veel meer. Het kan echter best mogelijk zijn dat bij het onderzoek blijkt dat de versnellingsbak vervuild is door vervuilde olie. In dat geval is spoelen van de automaat waarschijnlijk voldoende, maar dat weet je pas wanneer alles weer werkt. Want pas dan kunnen we alles perfect instellen.

Maak een afspraak bij onze DSG-dokter.

Tuning DSG

Wil je dat wij jouw auto en DSG Versnellingsbak tunen? Vraag gerust jouw prijsopgave op.
Offerte automaatspoeling

Gerelateerde onderwerpen