DSG DQ500 7-traps automaat natte koppeling

DSG DQ500 7-traps automaat natte koppeling

Heb je problemen met de DSG-automaat (DQ500) van jouw Volkswagen Transporter (2009 -> )? Of met de S-Tronic van jouw Audi RS3 of Audi TT-RS? Dan kun je bij Dynamic Tuning in Hoogeveen terecht voor de oplossing.

DSG-tuning

Dynamic Tuning kan je helpen bij de volgende bekende problemen van deze DQ500 versnellingsbak:

Wij hebben de kennis en ervaring én zijn erkend DSG-Dokter. Dat betekent dat we steeds gebruik kunnen maken van laatste tools en software voor het tunen van auto’s met een DSG automatische versnellingsbak.

Andere bekende problemen en symptomen

  • Opschakelen bij zeer lage toerentallen
  • Schade aan lagers
  • Defecte Mechatronic
  • Ratelende geluiden
  • Schommelende of schokkerige toerenteller

Wanneer doet zich dit voor?

In de volgende situaties herken je deze problemen?

  • Je na het langzaam naderen van een kruispunt weer gas geeft en de auto plotseling naar voren schiet, reageert de auto niet juist op het gaspedaal. Door dit aan te passen kunt u weer rustig optrekken.
  • De auto bij een snelheid van 80 km/uur al in de 7e versnelling staat bij een toerental van 1150 tpm; schakelt de automaat bij veel te lage toerentallen. De schakelmomenten kunnen veel beter worden afgesteld en zelfs exact naar jouw wensen.
  • S-stand (Sportmodus) niet de ervaring geeft die je verwacht, kunnen we ook deze beter voor je afstellen.
  • Je de versnellingsbak beter wil hebben afgesteld zodat je relaxed kunt rijden en toch een lager brandstofverbruik wil.

DSG-tuning door Dynamic Tuning

Voordat we echte aanpassingen kunnen gaan doen, lezen we eerst de actuele stand van de auto in door de software en de instellingen uit te lezen en in ons systeem op te nemen. Daarna kunnen we met onze diagnostische apparatuur de problemen analyseren en oplossingen aandragen.

Wanneer we er zeker van zijn wat er moet gebeuren passen we de software én de instellingen aan waarna we gaan testen. Na de testen kunnen nog aanpassingen worden gedaan want je vertrekt pas uit de garage wanneer we allemaal tevreden zijn.

Maak een afspraak

Neem contactop met ons team en vraag naar de mogelijkheden. Blijf in ieder geval niet rijden wanneer je een probleem vermoedt! Dit kan je op hoge kosten jagen terwijl soms een simpele aanpassing in de software het probleem al kan oplossen.

Lees ook:

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen