DSG DQ200 7-traps automaat droge koppeling

DSG DQ200 7-traps automaat droge koppeling

Heb je een Volkswagen met een DQ200 automatische versnellingsbak en heb je problemen? Laat Dynamic Tuning de auto controleren en afstellen.

DQ200

De DQ200 is ’s werelds eerste en enige DSG(7) met ‘droge koppeling’. Deze versnellingsbakken heeft in tegenstelling tot de voorganger DQ250 veel problemen gekend. Het voornaamste probleem is het overmatig slijten van de koppeling.

Hiervoor is in 2011 speciale software ontwikkelt. Door het toepassen van deze software zal de versnellingsbak minder snel defect raken. Dynamic Tuning is leverancier van deze software en kan deze voor u installeren om zo alles uit de auto te halen wat er inzit.

Bekende problemen en symptomen

  • Snel slijten koppeling door overmatige slip.
  • Opschakelen bij zeer lage toerentallen
  • Schade aan lagers
  • Defecte Mechatronic
  • Ratelende geluiden
  • Schommelende of schokkerige toerenteller

Wanneer doen deze problemen zich voor?

  • Je na het langzaam naderen van een kruispunt weer gas geeft en de auto plotseling naar voren schiet, reageert de auto niet juist op het gaspedaal. Door dit aan te passen kunt u weer rustig optrekken.
  • De auto bij een snelheid van 60 km/uur al in de 7e versnelling staat, schakelt de automaat bij veel te lage toerentallen. De schakelmomenten kunnen veel beter worden afgesteld en zelfs exact naar jouw wensen.
  • S-stand (Sportmodus) niet de ervaring geeft die je verwacht, kunnen we ook deze beter voor je afstellen.
  • Bij het schakelen van 1 naar 2 overmatige trillingen worden gevoeld, wordt het tijd om ook dit te laten aanpassen.

DSG-tuning door Dynamic Tuning

Wij kunnen de automaat geheel naar jouw wensen afstellen. Daarvoor lezen we eerst de actuele software en instelling uit en zetten dat in ons systeem. Hiermee kunnen we altijd terug naar de uitgangssituatie, mocht dat nodig zijn.

Daarna kunnen we met onze diagnostische apparatuur precies analyseren waar de (te verwachten) problemen zitten. We schrijven een compleet nieuw programma en zetten dit met bijbehorende instellingen terug in het systeem van de auto. Daarna volgen enkele testen en nog eventuele aanpassingen.

Erkend DSG-dokter

Door onze kennis en ervaring zijn erkend DSG-dokter, waardoor wij nagenoeg alle problemen met dit soort versnellingsbakken kunnen oplossen.

Maak een afspraak

Neem contactop met ons team en vraag naar de mogelijkheden. Blijf in ieder geval niet rijden wanneer je een probleem vermoedt! Dit kan je op hoge kosten jagen terwijl soms een simpele aanpassing in de software het probleem al kan oplossen.

Lees ook:

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

jw van toorn
Door

jw van toorn

op 24 Nov 2019

heeft deze bak olie verversing nodig bij interval .

Reactie plaatsen