DSG wil niet in achteruit

DSG wil niet in achteruit

Wil jouw DSG niet in de achteruit? Ondervind je problemen met de DSG-versnellingsbak? Kom dan langs bij Dynamic Tuning in Hoogeveen.

Een DSG-automaat, principewerking

De DSG (Direct Shift Gearbox) is een automatische versnellingsbak die gebruik maakt van een dubbele koppeling waarbij op elke koppeling een eigen as met set van tandwielen zijn gekoppeld. Het systeem wordt aangestuurd door de DSG-Mechatronic die bepaalt welke versnelling moet worden ingezet of al moet worden klaargezet. Want dat is de kracht van dit systeem.

Doordat telkens maar één van de twee koppelingen in bedrijf is, kunnen de tandwielen voor de andere koppeling, dus op de andere as, al worden klaargezet. Trek je op in de 1e versnelling, dan zal de 2e versnelling al klaar staan en is het wisselen van de koppeling al voldoende om over te schakelen. Daarna wordt dus de 3e versnelling weer klaargezet op dezelfde as waar de 1e versnelling op zit. Dat proces herhaalt zich en ook andersom wanneer er wordt afgeremd.Dit is dus de kracht van de DSG; supersnel automatisch schakelen.

Mogelijke problemen DSG-automaat

De DSG bak is een complex systeem dat voor meer comfort zorgt. Zoals de meeste onderdelen in een auto is ook de DSG-automaat slijtagegevoelig met kans op defecten. Wanneer een DSG bak niet meer naar behoren functioneert treden er klachten op zoals:

Problemen met een oplossing

Al deze problemen kunnen ook worden opgelost door de besturing, dus de software, en instellingen te wijzigen. Hiervoor is wel gedegen kennis nodig van de toegepaste technieken en gebruikte software. Zo ook voor het niet of slecht functioneren van de achteruit-versnelling.

Dynamic Tuning heeft de oplossing

Bij Dynamic Tuning in Hoogeveen hebben we de kennis en ervaring om allerlei problemen van deze automatische versnellingsbakken op te lossen. Met onze diagnostische apparatuur kunnen we de mogelijke oorzaken bepalen en zo ook een oplossing bieden. Dus wanneer jouw auto niet meer in de achteruit wil, neem contact op met ons en maak een afspraak.

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen