Dashboardlampje storing brandstofsysteem

Dashboardlampje storing brandstofsysteem


Gaat er een lampje branden op het dashboard met een tankje en een druppel eronder? Dan is dit waarschijnlijk het 'dashboardlampje brandstofsysteem storing' waardoor je het beste zo snel mogelijk naar de garage moet gaan om het laten controleren.

Dashboardlampje brandstofsysteem storing

Een storing in het brandstofsysteem wordt aangegeven door het gaan branden van het dashboardlampje brandstofsysteem (tankje met druppel eronder).

dashboardlampje-brandstofsysteem-storing

Deze storing kan duiden op problemen met:Echt duidelijk is het dus niet, vandaar dat het belangrijk is dat je zo snel mogelijk de foutcodes laat uitlezen door een garage of andere specialist die de daarvoor benodigde apparatuur en kennis! heeft.

Het brandstofsysteem is een complex geheel en natuurlijk onmisbaar voor het goed functioneren van de motor. Er zijn verschillende soorten brandstofsystemen met elk zijn specifieke eigenaardigheden. Vandaar dat meestal alleen een specialistde problemen ermee kan oplossen.

Noodloop

De centrale computer kan ‘besluiten’ de auto in de zogenoemde ‘noodloop’ te zetten wat de motor beschermt tegen verdere beschadiging. De motor heeft dan een minimaal vermogen en je kunt er niet meer hard mee rijden. Het lampje heeft een tandwiel met uitroepteken erin.

dashboardlampje-noodloop-storing-brandstofsysteem

Diagnose stellen

Wanneer het dashboardlampje brandstofsysteem gaat branden moet je zo snel mogelijk een diagnose laten maken van het probleem. Dynamic Tuning leest hiervoor het hele motormanagement-systeem uit en analyseert de data.

Hierbij worden ook alle foutcodes uitgelezen die je normaal niet kunt zien en aan deze codes kunnen wij zien waar het probleem precies zit. Laat het niet op zijn beloop maar kom zo snel mogelijk naar de garage om grotere problemen én kosten te voorkomen!

Dashboardlampjes of waarschuwingslampjes dashboard

Er zijn zo veel problemen, storingen en meldingen mogelijk in de auto van deze tijd dat het ondoenlijk is ze allemaal hier te noemen. Wat belangrijk is om te weten is dat de kleur van een dashboardlampje al veelzeggend is:
  • Groen: systeem of functie oké
  • Wit: aanwijzing
  • Geel of oranje: waarschuwing, zo snel mogelijk controleren
  • Rood: serieuze waarschuwing; zo snel mogelijk actie ondernemen (stoppen, controleren, verhelpen)
Een groen lampje is dus geen mogelijke storing maar gewoon een melding dat bijvoorbeeld het dimlicht aanstaat of een systeem gewoon goed functioneert. Brandt er echter een rood lampje, dan wil dat zeggen dat er een serieus probleem is of kan ontstaan. Denk maar aan het bekende olielampje.

dashboardlampje-brandstofsysteem-storing-futuristisch-design

Vraag advies

Neem zo snel mogelijk contactop met ons en vraag om advies. Voorkom dat je teveel kosten moet maken door waarschuwingen te negeren. Wij willen je graag helpen zodat het probleem snel wordt opgelost.

Gerelateerde artikelen met waarschuwingslampjes

Wist je dat wij in onze kennisbank de betekenis van verscheidene dashboardlampjes hebben uitgeschreven:

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen