Dashboardlampje onderhoud

Dashboardlampje onderhoud

Brandt er een lampje met een auto en een moersleutel erover heen? Dan is het tijd voor bepaald onderhoud aan de auto maar wat is niet altijd duidelijk. De meeste mensen laten hun auto op tijd onderhouden of doen het zelf.

Het gebeurt echter nog vaak genoeg dat iemand het, om wat voor reden dan ook, vergeet of er niet aan toe komt. Als je echter te lang wacht met bepaald onderhoud, laat de auto het je wel weten door middel van het dashboardlampje onderhoud.

En dat is maar goed ook want voor je het weet heb je grote problemen wanneer je waarschuwing negeert. Het onderhoud kan om iets eenvoudigs gaan maar ook om meer complexer onderhoud wat niet te lang op zich mag laten wachten.

Veel lampjes op het dashboard

Er kunnen tegenwoordig heel veel dashboardlampjes oplichten naast de normale lampjes die we allemaal wel kennen:
  • Dimlicht
  • Grootlicht
  • Knipperlicht
  • Accu
  • Enz. enz.
De verschillende systemen die op de moderne auto’s zitten hebben ook elk vaak een eigen dashboard- of waarschuwingslampje wat resulteert in heel veel mogelijke lampjes.

Kleur van de lampjes

Alle lampjes van elke auto hebben echter wel gemeen dat ze een bepaalde kleur hebben die de ernst van de waarschuwing of aanwijzing aangeeft:
  • Groen: systeem of functie ok
  • Wit: aanwijzing
  • Geel of oranje: waarschuwing, zo snel mogelijk controleren
  • Rood: serieuze waarschuwing; zo snel mogelijk actie ondernemen (stoppen, controleren, verhelpen)
Bijvoorbeeld het acculampje, deze is altijd rood en licht even op wanneer je de auto start. Op dat moment worden allerlei zaken in de stroomvoorziening gecontroleerd en als alles goed is, gaat het lampje weer uit. Is dat niet het geval, dan is er probleem met de stroomvoorziening van de auto. Dit moet je zo snel mogelijk laten controleren.

Dashboardlampje Onderhoud

dashboardlampje-onderhoud--icon

Over het algemeen laat dit lampje een auto zien met een moersleuteldaarover heen getekend (geel of wit). Het geeft aan dat er bepaalde zaken van de auto aan onderhoud toe zijn. Het is afhankelijk van het merk en type auto welk onderhoud dit moet zijn. Alleen een garage kan je dit vertellen door de boordcomputer uit te lezen.

Dynamic Tuning weet het

Wij zijn altijd bereid jouw vragen te beantwoorden en de auto te controleren. Met onze kennis en ervaring kunnen wij het probleem oplossen door onder andere de diagnostische gegevens uit de computer te lezen. Kom gerust langs of neem contactop om een afspraak te maken.

Gerelateerde artikelen met waarschuwingslampjes

Wist je dat wij in onze kennisbank de betekenis van verscheidene dashboardlampjes hebben uitgeschreven:

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen