Blazend, sissend geluid auto

Blazend, sissend geluid auto

Een blazend of sissend geluid van de auto kan wijzen op problemen met het roetfilter van de auto.

Sissend geluid auto

Wanneer je een blazend of sissend geluid hoort wanneer je auto rijdt dan het roetfilter de oorzaak zijn. Het roetfilter is een filter wat de roetdeeltjes opvangt die vrijkomen tijdens de verbranding. Op het moment dat het filter verzadigd is treedt er normaal gesproken een regeneratieproces op. Dit houdt in dat de roetdeeltjes verbrand worden.

Waarschuwingslampje roetfilter

Het kan echter zijn het roetfilter verstopt raakt. Dit wordt aangegeven door een signaal op jouw dashboard in de auto. Let op: het waarschuwingslampje van het roetfilter gaat niet altijd branden. Wanneer een auto de volgende kenmerken vertoont kan er sprake zijn van een verstopt roetfilter:

Gratis ebook: Problemen met EGR Klep of Roetfilter?


Problemen met de EGR-Klep of het roetfilter kunnen storingen geven die je als autorijder wilt voorkomen. In dit ebook ontdek je:

  • Welke problemen er exact samengaan met het roetfilter en de EGR Klep
  • Waarom je verdere problemen wilt voorkomen
  • Wat de oplossing is voor deze problemen

Een vol roetfilter?

Maar soms is er sprake van een storing in het regeneratieproces. Gevolg is dat het roetfilter vol zit of kapot gaat. De oorzaken van een vol roetfilter kunnen zijn:

  • De EGR klep open staat
  • De injectoren stuk zijn of versleten zijn
  • Er wordt te veel olie verbruikt (Dit wordt dan door het filter afgevoerd)
  • De auto komt niet op temperatuur waardoor verbranding niet goed plaatsvindt (met name bij het rijden van korte afstanden)
  • Er zijn problemen met de katalysator

Problemen met het roetfilter?

Wanneer er een probleem is met het roetfilter zijn er drie oplossingen:

  • Reiniging van het roetfilter Het roetfilter kan gereinigd worden. Dit betekent dat wij het roetfilter uit de auto halen en grondig reinigen.
  • Vervangen van het roetfilter Soms is vervanging van het roetfilter noodzakelijk. Dit geldt wanneer het roetfilter versleten is of dusdanig kapot dat vervanging de enige optie is.

Reinigen, vervangen of verwijderen roetfilter?

Of u moet kiezen voor reiniging of vervanging van het roetfilter hangt af van de problematiek en de situatie. Daarom starten wij altijd met een diagnose.

Wat kan Dynamic Tuning voor jou doen?

Ons team van professionals beschikt over de kennis en ervaring om je verder te helpen. Wij starten met een diagnose waarbij wij de gegevens uitlezen en met een probleemanalyse komen. Vervolgens gaan wij samen met jou op zoek naar een passende oplossing? Dynamic Tuning is een onderdeel van Garage Jansen.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen