Vervangen roetfilter of nieuw roetfilter laten installeren?

Vervangen roetfilter of nieuw roetfilter laten installeren?

Wil je jouw roetfilter laten vervangen of wil je een nieuw roetfilter laten installeren in jouw auto.? Bij een kapot of vol roetfilter is vervanging soms noodzaak. Dynamic Tuning vervangt het roetfilter en monteert het nieuwe roetfilter op deskundige wijze.
De meeste dieselvoertuigen zijn uitgerust met een roetfilter. Het is een maatregel om de uitstoot van fijnstof tegen te gaan. Een roetfilter kan echter verstopt raken door diverse oorzaken:
  • Een openstaande EGR Klep
  • Kapotte of versleten injectoren
  • Een te hoog olieverbruik (Dit wordt dan door het filter afgevoerd
  • De auto komt niet op temperatuur waardoor verbranding niet goed plaatsvindt (met name bij het rijden van korte afstanden)
Wanneer een auto de volgende kenmerken vertoont kan er sprake zijn van een verstopt roetfilter:Als het roetfilter niet tijdig vervangen wordt en hierdoor vol raakt of kapot gaat dan:
  • Stoot een auto meer fijnstof uit dan toegestaan, wat betekent dat de auto niet door de APK komt
  • Is er sprake van meer brandstofverbruik waardoor de auto duurder rijdt


Problemen met de EGR-Klep of het roetfilter kunnen storingen geven die je als autorijder wilt voorkomen. In dit ebook ontdek je:

  • Welke problemen er exact samengaan met het roetfilter en de EGR Klep
  • Waarom je verdere problemen wilt voorkomen
  • Wat de oplossing is voor deze problemen
Een roetfilter kan ook kapot gaan. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je te lang door rijdt met een vol roetfilter.Een roetfilter vervangen is één van de opties wanneer het filter kapot is gegaan. Hierbij demonteren wij het oude roetfilter en vervangen dit door een nieuw roetfilter. Zodoende kun je weer een behoorlijke periode vooruit met het nieuwe filter.

Vervangen Roetfilter Dieselauto
Op het moment dat het filter verstopt is heb behalve het vervangen van het roetfilter nog een andere optie:

Dynamic Tuning (onderdeel van Garage Jansen) kan jouw roetfilter vervangen indien u dit wenst. Wij maken gebruik van de meest moderne technieken op het gebied van roetfilter vervanging. Wij vinden kwaliteit belangrijk. Daarom bestaat ons team uit deskundige medewerkers. Wij ontzorgen je van A tot Z.
Je kunt bij ons terecht voor:

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen