APK Keuring: periodieke keuring van jouw auto
10 februari 2020 
in Garage
1 min. leestijd

APK Keuring: periodieke keuring van jouw auto

Wil je dat Garage Jansen een Algemeen Periodiek Keuring uitvoert voor jouw auto of bedrijfswagen?

Jouw voertuig wordt uitgebreid gecontroleerd door onze monteurs welke bevoegd zijn om een apk keuring uit te voeren en dus gekwalificeerde keurmeesters zijn.

Wat wordt er gekeurd?

Onze keurmeesters controleren onder andere:

  • Remmen
  • Wielophanging
  • Schokdempers
  • Banden
  • Stuurinrichting
  • Verlichting
  • Carrosserie
  • Uitlaatgassen
  • Roetmeting (dieselmotoren)
  • Viergasmeting (benzinemotoren)

Wanneer jouw voertuig aan alle bovengenoemde eisen voldoet kun je weer een jaar met een gerust hart deelnemen aan het verkeer.

Mijn auto is afgekeurd, wat nu?

Als jouw bedrijfswagen of personenauto naar aanleiding van de APK slijtage vertoond of reparaties nodig heeft, wordt deze afgekeurd.

Let op! Jouw voertuig moet gerepareerd en afgemeld zijn voor de vervaldatum van de keuring. Je mag na de vervaldatum niet met jouw voertuig op de openbare weg.

Als het voertuig weer gerepareerd is wordt deze goedgekeurd en afgemeld bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

De benodigde reparaties moeten vóór de vervaldatum van de huidige periode worden uitgevoerd. Dit is de reden waarom de APK altijd twee maanden eerder plaats mag vinden.

LPK-keuringsstation

LPK staat voor Laadkleppen Periodieke Keuring. Garage Jansen is een LPK-keuringsstation. Ook hoort bij de LPK keuring de keuring van personenliften.

 

 

Auto Excellent Garage Jansen vormt samen met Dynamic Tuning en Carwash de Wieken een multifunctioneel autobedrijf.  In onze grote werkplaats verzorgen wij dagelijks werkzaamheden aan auto’s  in de meest brede zin van het woord. Wij zijn RDW erkend waardoor wij een betrouwbare partner zijn voor de APK en het onderhoud van je auto.

Marco is onze APK specialist!

Meer weten: Garage Jansen

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen en blogs al gelezen:

Wil je dat wij je helpen?

Stel gerust je vraag, dit kan per telefoon, per mail of via het contactformulier.

Contact opnemen

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Over de schrijver
Het team van Dynamic Tuning bestaat uit specialisten op het gebied van chiptuning, DSG onderhoud en auto onderhoud. Met meer dan 10 jaar ervaring in de auto industrie hebben we een bewezen staat van dienst opgebouwd. In onze blogs delen we onze kennis en ervaring met jou. Onze site wordt maandelijks bezocht door meer dan 30.000 mensen! Heb je vragen, mail ons gerust!
Reactie plaatsen