Beschermd op weg met taxi of bedrijfswagen
10 april 2020 
in Garage
2 min. leestijd

Beschermd op weg met taxi of bedrijfswagen

In deze vreemde tijd van de corona-crisis moeten we elkaar beschermen en natuurlijk jezelf dus ook in de taxi of bedrijfswagen.

Dynamic Tuning werkt samen met Splashguard voor het plaatsen van schermen in taxi’s, bedrijfswagens en meer. Wij maken een afscheiding van plexiglas voor in jouw auto, bus of taxi

Op het moment van het schrijven van deze blog is het nog niet zeker hoelang de ‘1,5 m regel’ blijft gelden en kan besloten worden dat de regel misschien nog wel een jaar gaat duren.

Beschermd op weg, waarom?

De 1,5 meter regel zorgt ervoor dat de kans dat je besmet raakt met het coronavirus veel kleiner wordt. En omdat je in een voertuig moeilijk 1,5 meter afstand kunt houden van je passagier(s) of collega bij jou in de bedrijfswagen is het belangrijk dat je jezelf zo goed mogelijk beschermd.

Als jij als taxichauffeur of bestuurder van de bedrijfswagen ziek wordt kun je ook weer andere mensen besmetten. Kom je thuis te zitten, dan vervallen de inkomsten en wordt het allemaal nog moeilijker. Kortom, bescherm jezelf.

Het coronavirus is geen griepje!

Het virus veroorzaakt de ziekte COVID-19 waarvan de klachten in het begin lijken op een verkoudheid of een griepje. Daarom is het ook zo moeilijk om de ziekte te herkennen want het kan na een paar dagen een ernstige longontsteking veroorzaken waardoor je zelfs kunt komen te overlijden.

Niet iedereen is even vatbaar maar waarom dit zo is wordt nog steeds onderzocht vandaar dat men een aantal regels opgesteld; kijk op de site van de RIVM.

Scherm in taxi

Vooral in een taxi kun je moeilijk 1,5 meter van elkaar blijven waardoor een scherm tussen de voorstoelen en achterbank een goede bescherming biedt tegen besmetting door hoesten en niezen van een passagier.

Dat betekent dus dat je de passagiers altijd achter in de taxi moet laten plaatsnemen en niet op de bijrijdersstoel. Je beschermt jezelf niet alleen tegen besmetting maar ook tegen bijvoorbeeld vervelende passagiers.

Scherm in bedrijfswagen

Veel bedrijven hebben een bedrijfswagen of bestelbus waarin je ook vaak met z’n tweeën zit en om elkaar te beschermen heb je een scherm nodig tussen de bestuurder en de bijrijder. Mocht één van de inzittenden onbewust besmettelijk zijn, dan is de kans dat hij/zij de ander besmet een stuk kleiner én je voorkomt waarschijnlijk ook een boete omdat je te dicht op elkaar zit.

Professioneel geplaatste schermen

Dynamic Tuning plaatst de exact op maat gemaakte schermen professioneel in de taxi of bedrijfswagen in samenwerking met Splashguard.

Lees meer en bestel op de speciale pagina over de spatschermen.

Gerelateerde artikelen

Over de schrijver
Het team van Dynamic Tuning bestaat uit specialisten op het gebied van chiptuning, DSG onderhoud en auto onderhoud. Met meer dan 10 jaar ervaring in de auto industrie hebben we een bewezen staat van dienst opgebouwd. In onze blogs delen we onze kennis en ervaring met jou. Onze site wordt maandelijks bezocht door meer dan 30.000 mensen! Heb je vragen, mail ons gerust!
Monique Vos
Door

Monique Vos

op 06 Mar 2021

Uitstekend artikel om te lezen. Je helpt lezers op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Ga zo door! Goed initiatief dat er manieren werden ontwikkeld om taxi’s of bedrijfswagens tegen corona te beschermen. Hoe staat het met auto’s die interieurbeveiliging hebben? Zal de aanwezigheid van plexiglas geen invloed daarop hebben?

Reactie plaatsen