Spatscherm voor Audi-taxi

Spatscherm voor Audi-taxi

Maak jij je zorgen als taxichauffeur van een Audi taxi over het besmet raken door een passagier met bijvoorbeeld het coronavirus? Dan is het plaatsen van een spatscherm of tussenschot van plexiglas voor jou de oplossing.

Waarom een scherm?

Die vraag kunnen we eenvoudig beantwoorden; omdat het scherm de eventuele druppeltjes tegenhouden van een passagier die niet in zijn elleboog hoest of niest. Niet voor niet dat je ook in supermarkten e.d. schermen ziet hangen of staan bij de kassa’s of ander balies.

Het zijn namelijk vooral deze fijne druppeltjes die de infectie kunnen veroorzaken met een besmettelijk virus als het coronavirus, naast het gewone lichamelijke contact als handen schudden of een knuffel. De overheid heeft nu (tijdens de corona-crisis) veel beperkende maatregelen genomen en regels opgesteld om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen;
  • Geen lichamelijk contact dus ook geen handen schudden
  • Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Hoest of nies in de elleboog
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en vooral als je vage klachten hebt als hoofdpijn, keelpijn, hoesten, niezen en koorts.

Het coronavirus

Het coronavirus is de veroorzaker van de ziekte COVID-19, een zeer besmettelijke aandoening waarbij vooral de longen worden aangetast en een ernstige longontsteking kan veroorzaken waaraan je zelfs kunt overlijden.

De eerste klachten zijn vaak niezen, hoesten en last van de keel. Eigenlijk anders heel gewone griepverschijnselen die we allemaal wel eens hebben gehad en sommige mensen zelfs elk jaar 1 of 2 keer. Het is daarom dat deze ziekte zo moeilijkte bestrijden is omdat je aan de buitenkant namelijk niet kunt bepalen waar het om gaat.

Zolang er nog geen vaccin is en ook geen goede medicijnen kunnen de strenge maatregelen nog wel enige tijd in stand worden gehouden. Probeer daarom die minimale afstand van 1,5 meter aan te houden.


1,5 meter afstand in een Audi taxi?

Tja, en dat is niet mogelijk in een normale personentaxi want daarvoor is de ruimte te klein en toch moet je jezelf beschermen. Je kunt dit dus doen door een spatscherm te laten plaatsen, geheel op maat gemaakt en gemonteerd door Garage Jansen in samenwerking met Splashguard.

Het scherm is van sterk plexiglas en beschermt de chauffeur dus ook tegen al te opdringerige passagiers; een bijkomend voordeel. Een nadeel is wel dat door de gestelde afstand-regels, de passagiers altijd op de achterbank moeten zitten tenzij je ook voorin een spatscherm tussen de stoelen laat plaatsen.

Wij maken de schermen voor alle merken taxi’s en bedrijfswagens en plaatsen deze professioneel op juiste plaats in het voertuig.

Bestel een scherm en laat deze plaatsen in de Audi taxi

Wacht niet te lang en bestel op de bestelpagina en we nemen contact met je op om het e.e.a. te bespreken en een afspraak te maken voor de plaatsing wat maar 15 tot 30 minuten in beslag neemt. Wil je eerst meer informatie of heb je nog vragen, aarzel dan niet om contactop te nemen met ons.

Gerelateerde artikelen

Ga naar:

Reactie plaatsen