Versnellingsbak reviseren, wat houdt het in?

Versnellingsbak reviseren, wat houdt het in?

Een belangrijk onderdeel van je auto is de versnellingsbak. Als deze niet meer goed werkt is er in de meeste gevallen sprake van slijtage of schade. Een goede oplossing is dan een versnellingsbak revisie. Dit is goedkoper dan het vervangen van de versnellingsbak. 

Maar wat is een versnellingsbak revisie precies? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is een versnellingsbak revisie?

Tijdens een versnellingsbak revisie wordt de hele versnellingsbak gecontroleerd door ervaren specialisten. Alle onderdelen worden gecontroleerd op schade, slijtage en de werking. Als er een onderdeel is dat niet meer goed werkt of versleten is, dan wordt deze vervangen. Het resultaat is dat de versnellingsbak weer als nieuw schakelt. 

De versnellingsbak wordt na de revisie uitvoerig getest. De verantwoordelijke specialist weet op deze manier zeker dat de gereviseerde versnellingsbak goed werkt.

> Lees ook: Hoe voorkom ik slijtage aan mijn versnellingsbak?

Versnellingsbak reviseren, wat houdt het in?

Wat zijn de voordelen van een versnellingsbak revisie?

Een versnellingsbak laten reviseren is veel goedkoper dan het kopen van een compleet nieuwe versnellingsbak. Tijdens een revisie worden alleen de onderdelen vervangen die niet meer goed werken, waardoor de versnellingsbak weer als nieuw schakelt. Des te eerder je een probleem opmerkt met je versnellingsbak, des te groter de kans is dat het op een eenvoudige manier verholpen kan worden. 

Toch is het niet gemakkelijk om problemen met de versnellingsbak te identificeren. Denk je dat je problemen hebt met je versnellingsbak? Twijfel dan niet en laat je auto controleren bij een garage. Doe je dit niet, dan kun je te maken krijgen met een transmissie-revisie. Een versnellingsbak revisie is een zeer gedetailleerde en ingewikkelde reparatie. 

Wat er precies in gaat, kan ingewikkeld zijn. In dit blog zullen we daarom proberen om uit te leggen hoe een revisie in zijn werk gaat.

Wat houdt een versnellingsbak revisie in?

De meeste transmissie reparaties zijn niet al te ingewikkeld. Problemen die ontstaan met een auto kunnen in veel gevallen opgelost worden door het repareren van een lek, door de olie te verversen of bij te vullen of door de gehele versnellingsbak te spoelen. Niet alle transmissie problemen worden hier echter mee opgelost. 

Het kan zijn dat een onderdeel aan vervanging toe is. Iemand die gespecialiseerd is in versnellingsbakken kan identificeren welk onderdeel het probleem veroorzaakt en vervolgens verschillende diagnoses en testen uitvoeren. Normaal gesproken gebeurt dit fysiek, maar bij computergestuurde versnellingsbakken wordt dit digitaal gedaan. Een aantal onderdelen zijn toegankelijk zonder dat de volledige transmissie van de auto verwijderd hoeft te worden. 

Bij het reviseren van een versnellingsbak wordt de gehele versnellingsbak verwijderd. Vervolgens wordt elk onderdeel op slijtage en beschadiging geïnspecteerd en worden de onderdelen gereinigd of vervangen, afhankelijk van de toestand van het betreffende onderdeel. De onderdelen die wrijvingsvlakken hebben worden vervangen. Denk dan bijvoorbeeld aan banden en koppelingen. Ook de koppelomvormer wordt nagekeken en als het nodig is vervangen voor een nieuw exemplaar.

Wil je dat wij je helpen?

 Wil je jouw versnellingsbak laten reviseren? Ga dan naar een gespecialiseerd autobedrijf zoals Dynamic Tuning

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Of bel ons direct via: (0528) 22 33 66

Gerelateerde artikelen

Wij hebben nog meer artikelen geschreven:

Reactie plaatsen