Symptomen vervuilde injector

Wat zijn de symptomen van vervuilde injectoren? Heb je last van startproblemen of hoger brandstofverbruik? Kans dat een injector vervuild is. Laat Dynamic Tuning in Hoogeveen dit controleren en het probleem voor je oplossen.


Vervuilde injectoren veroorzaken problemen

Of je nu een auto hebt met indirecte inspuiting of directe inspuiting, de injectoren moeten in goede staat zijn om de juiste hoeveelheid brandstof op het juiste moment in de cilinder te krijgen. De volgende symptomen kunnen wijzen op problemen met een of meerder injectoren:Verbrandingsproces verstoord

Door een vervuilde injector wordt het proces in de verbrandingsmotor verstoord. Doordat er te weinig brandstof wordt ingespoten waardoor een ‘te arm’ mengsel ontstaat. Te arm wil zeggen te weinig brandstof ten opzichte van de hoeveelheid zuurstof.


Door de vervuiling kan ook een verkeerde inspuiting ontstaan en de brandstof niet meer goed wordt verneveld en bijvoorbeeld het meer een straaltje wordt. Juist het vernevelen is belangrijk omdat de brandstof hierdoor makkelijker kan ontbranden.


Oorzaak vervuiling

Meestal moet je de oorzaak van een vervuilde injector zoeken in slecht werkend brandstoffilter of bijvoorbeeld brandstof van slechte kwaliteit. Belangrijk is in ieder geval dat bij het oplossen van het probleem ook naar de oorzaak wordt gekeken.


Verhelpen van het probleem

We zullen altijd eerst een diagnose uitvoeren om zo veel mogelijk informatie uit het motormanagement-systeem te halen. Hiermee kunnen wij vaak al veel problemen aanwijzen en mogelijke oorzaken benoemen.


De gegevens worden dus door ons zo goed mogelijk geanalyseerd, waarna we in overleg met jou het probleem gaan aanpakken.


Om deze redenen kies je voor Dynamic Tuning:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)


Zet direct de eerste stap

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.


Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:


Kom langs en laat Dynamic Tuning het oplossen

Niet te lang blijven twijfelen want te lang doorrijden met deze symptomen kan de motor beschadigen waarna je echt wel meer geld kwijt bent. Dus neem contact op met ons en leg het probleem voor of kom gerust even langs.