DSG-revisie

DSG-Revisie: als vervanging geen optie is

Het rijden met een automatische versnellingsbak zoals de DSG is een genot zolang er geen problemen zijn. Het is belangrijk dat je deze problemen zo snel mogelijk laat oplossen. Soms is dat alleen mogelijk na een reparatie, vervanging van de DSG of DSG-revisie.

Problemen met de DSG

De gebruikte techniek in een DSG-versnellingsbak is complex en dat geldt ook voor de besturing van het geheel. Zolang alles goed onderhouden wordt en zich geen problemen voordoen, kun je heerlijk ontspannen genieten van het autorijden.

Ervaar je echter een van de volgende zaken:

  • Geluiden uit de versnellingsbak.
  • Te vroeg opschakelen.
  • Bak schakelt terug, terwijl hij juist op moet schakelen.
  • Te laat opschakelen.
  • De auto trilt bij het schakelen.
  • Haperende schakeling.
  • Een schokje bij het opschakelen van de vijfde naar de zesde versnelling.

Dan heb je een mogelijk probleem wat je moet laten onderzoeken door een specialist. Sommige mensen maken de fout dat ze denken dat het wel meevalt en het normaal is dat een DSG op een gegeven moment minder wordt. Wanneer je blijft rijden loop je kans dat onherstelbare schade ontstaat, terwijl het eigenlijke probleem misschien eenvoudig op te lossen is.

DSG-revisie diagnoseVervangen DSG

Wanneer na controle blijkt dat repareren niet mogelijk is of te duur wordt, kun je het geheel beter laten vervangen.

Een complete DSG-versnellingsbak vervangen is een kostbare zaak en moet je rekenen op ongeveer € 2.000 tot € 3.500 aan kosten. Dit is onder andere afhankelijk van de gebruikte onderdelen, want je kunt de bak vervangen voor een nieuwe, maar ook voor een gereviseerde versnellingsbak.

Diagnose en onderzoek

Wanneer je bij Dynamic Tuning komt met een haperende DSG-versnellingsbak, bekijken we samen de opties. Wat we in ieder geval doen is een uitgebreide diagnose uitvoeren met onze speciale apparatuur. Door dit grondige onderzoek zal al veel duidelijk worden en kunnen we meestal ook direct de oplossing geven.

Soms is het voldoende om de software te updaten en de parameters goed af te stellen, maar het komt ook voor dat we dingen moeten repareren.

DSG-reparatie

Bij het repareren van een DSG, vervangen we de defecte of versleten onderdelen voor nieuwe en stellen alles weer perfect af. De kosten zijn afhankelijk van onder andere: de onderdelen en de gewerkte uren en dat kan aardig in de papieren lopen wanneer je pech hebt.

Na DSG-revisie weer als nieuw

DSG-revisie

Het is soms beter om een DSG geheel te reviseren in plaats van een enkel onderdeel te vervangen, waardoor mogelijk ergens anders een probleem kan ontstaan.

Bij het reviseren halen we de hele versnellingsbak tot op het laatste onderdeeltje uit elkaar en controleren we alles nauwkeurig. We maken alles grondig schoon en vervangen versleten onderdelen. Het grote voordeel is hierbij dat we ook die onderdelen zien die in de nabije toekomst problemen kunnen geven, doordat ze al slijtage vertonen.

Wanneer alles weer in elkaar zit controleren we de werking, voorzien we de besturing van de laatste software en stellen alles perfect af. Je kunt er dan van op aan dat je weer ontspannen de weg op kunt, zoals je reed met een nieuwe DSG-versnellingsbak in jouw auto.

Maak een afspraak bij onze DSG-dokter.

DSG revisie?

Wil je dat wij de DSG reviseren? Vraag gerust jouw prijsopgave op.

Offerte automaatspoeling

Gerelateerde onderwerpen

Reactie plaatsen