laden in bestelbus

Laden in bedrijfswagen of bus voor meer opbergruimte

Je hebt het ongetwijfeld weleens gezien: bedrijfswagens met ingebouwde laden of kasten. Zou jij het interieur van de laadruimte van je bedrijfswagen ook graag een make-over geven? Dat kan! Wat zijn de voordelen van laden in bedrijfswagens en waar heb je keuze uit?

Waarom op zoek naar opbergruimte voor je bedrijfswagen?

Een op maat gemaakt opbergruimte voor je bedrijfswagen zorgt ervoor dat je al je gereedschap ordelijk kunt opbergen. Dit staat niet enkel zeer professioneel, maar het kan je ook veel tijd besparen. Je hoeft namelijk niet lang te zoeken naar alle benodigdheden voor een specifieke klus. Alles heeft zijn vaste plekje in jouw werkplaats op wielen. Ook verschuiven ingebouwde opbergruimtes niet wanneer je rijdt. Hierdoor zijn ze zeer veilig.

Kunnen laden ingebouwd worden in een bedrijfswagen?

Ja, laden kunnen in je bedrijfswagen worden ingebouwd. Ze kunnen op de vloer van de laadruimte worden geplaatst. Hierdoor wordt de vloer eigenlijk opgehoogd. Er kunnen ook kastenwanden geplaatst worden. Ingebouwde laden en kasten zijn geschikt voor zowel kleine als middelgrote bedrijfswagens. Of je nu een slotenmaker, een landmeter, een installateur of een dierenarts met een praktijk op wielen bent, inbouwladen en -kasten bieden een geweldige oplossing.

laden in bestelbus of bedrijfswagen

Welke opties zijn er voor laden?

Er zijn verschillende soorten laden waar je uit kunt kiezen. De belangrijkste keuze die je moet maken is of je een vloerladensysteem of een kastensysteem wilt.

Een vloerladensysteem heeft veel voordelen. Ten eerste biedt het je heel veel ruimte. In veel gevallen kunnen over het hele oppervlak van de vloer laden geplaatst worden. Een ander voordeel is dat dit opbergsysteem ervoor zorgt dat het zwaartepunt van je auto laag blijft. Hierdoor is je voertuig stabieler op de weg.

Ladeblokken in de vorm van ingebouwde stellingen of kasten hebben ook zo hun voordelen. Ten eerste kun je al je gereedschap bij elkaar zoeken, terwijl je in het laadruim zit. Als het regent, zit je dus lekker droog. Ook is dit systeem handig wanneer je weinig parkeerruimte hebt, waardoor je wellicht de achterdeur van je bedrijfswagen niet open kunt maken. De kasten zijn goed af te sluiten, waardoor de ladeblokken niet open vliegen tijdens het rijden.

Combinaties van kasten mogelijk

Kun je niet kiezen tussen vloerladen en ladeblokken? Je kunt het ook combineren! Door vloerladen te installeren wordt de vloer van het laadruim van je bedrijfswagen wat opgehoogd, maar op deze vloer is vaak nog voldoende plaats voor op maat gemaakte kasten.

Bedrijfswageninrichting op maat laten maken

Zie jij een luxueuze, ordelijke bedrijfswageninrichting wel zitten? Kies er dan altijd voor om er een op maat te laten maken en deze te laten plaatsen door een deskundige. Er zijn namelijk een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Het is belangrijk dat de laden goed afgesloten kunnen worden, zodat ze niet opengaan tijdens het rijden. Daarnaast moeten de kasten strategisch geplaatst worden. Je wilt immers niet dat de gevulde kasten ervoor zorgen dat de ene kant van je wagen zwaarder is dan de ander, waardoor je voertuig uit balans is.

Tot slot is gebruik van het juiste materiaal belangrijk. Je wilt dat de vloerladen en ingebouwde stelling lang meegaan en dat ze van een licht materiaal gemaakt zijn, zodat je niet onnodig veel aan brandstof hoeft te betalen. Onze op maat gemaakte kasten en laden zijn altijd van het sterke, maar lichte aluminium gemaakt.

Tot slot is het fijne aan op maat gemaakte kasten dat ze altijd aan jouw specifieke behoeften voldoen. Hoeveel laden, vakjes en deurtjes je nodig hebt, is namelijk helemaal aan jou!

Conclusie

Laden in bedrijfswagen maken de laadruimte van je voertuig ordelijk en overzichtelijk. Kies voor de vloerladen die het zwaartepunt van je auto laag houden of de kasten die je kunt openen zonder dat je het weer hoeft te trotseren. Een combinatie is ook mogelijk.

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen

Of bel ons via: (0591) 745161


Reactie plaatsen