Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Lelystad

Heb je genoeg van jouw slome auto in Lelystad? Wil je meer vermogen en koppel? Laat dit dan regelen door Dynamic Tuning. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Meer vermogen door chiptuning

Wanneer een auto van de fabriek wordt geleverd is deze helemaal gekeurd en mag je ervan uitgaan dat de auto goed presteert. Dat is ook het geval, maar de prestatie kan altijd beter omdat de afstelling van deze auto’s vrijwel altijd gelijk is. Een fabrikant kan niet elke auto apart echt perfect afstellen daar dit te veel tijd zou kosten. Daarom werken zij met grenzen waartussen een auto moet presteren en die zijn tegenwoordig echt wel goed maar niet perfect!

Perfect wordt het pas wanneer je alles laat afstellen door een specialist; een (chip)tuningbedrijf als Dynamic Tuning in Hoogeveen. Wij kunnen alles perfect op elkaar afstellen, ook zodanig dat je meer vermogen en koppel krijgt. Of een veel lager brandstofverbruik. Het kan allemaal met onze speciale apparatuur en vakkennis van onze monteurs.

Auotmaatspoeling en chiptuning Lelystad


Automaatspoeling voor Lelystad

Wij kunnen elke automatische versnellingsbak spoelen, reinigen en voorzien van nieuwe versnellingsbakolie. Een schone versnellingsbak is cruciaal voor het soepel en snel kunnen schakelen. Een automatische versnellingsbak is gevoeliger voor vervuiling als opgehoopt slijpsel, dan een hand-versnellingsbak. Heb je het idee dat jouw auto steeds minder soepel schakelt of rare bijgeluiden maakt, dan wordt het tijd om dit te laten te controleren door Dynamic Tuning.

Wacht niet te lang want de gevolgen kunnen ernstig zijn wanneer je doorrijdt met een vervuilde automatische versnellingsbak. Wij spoelen met onze speciale powerflush-methode de hele bak en voorzien deze van nieuwe olie. En dat alles binnen een uur; je bent zo weer thuis.

DSG-dokter voor Lelystad

Wij zijn erkend DSG-dokter voor automatische versnellingsbakken met de DSG-techniek. DSG staat voor ‘Direct Shift Gear’ en is een speciale techniek waardoor supersnel kan worden geschakeld. Sneller dan een ‘gewone’ automaat. Hiervoor is echter wel een aparte besturing nodig die bepaalt hoe snel en wanneer er wordt geschakeld.

Dit gebeurt aan de hand van de informatie die het systeem krijgt vanaf allerlei sensoren in de auto. Ook voor deze systemen geldt dat de afstelling vaak beter kan wanneer je er niet tevreden over bent. Vind je dat er te vroeg wordt opgeschakeld of juist te laat, dan kun je dit laten aanpassen. Maar ook wanneer je gewoon een vermoeden hebt dat er iets niet klopt, kom dan langs bij de DSG-dokter. Wij zullen een diagnose kunnen stellen en het probleem voor je oplossen. Blijf niet te lang met twijfels rondrijden want dan zou het weleens te laat kunnen zijn.

Wat kunnen wij nog meer?

Dynamic Tuning is vanuit Lelystad binnen iets meer dan een uur bereikbaar. Binnen een paar uur kan jouw auto weer als nieuw schakelen of heb je echt meer motorvermogen. Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

Maar ook..


Heb je nog vragen over chiptuning in Lelystad?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jou te helpen in Lelystad.