Verwijderen, afsluiten

of wegschrijven EGR Klep

De EGR Klep van de auto laten wegschrijven, uitschakelen, verwijderen of afsluiten? Dit kan. Dynamic Tuning verzorgde het wegschrijven van de EGR Klep al voor talloze auto’s

Dynamic Tuning zet enkele belangrijke punten op een rijtje.


Wat is de EGR Klep?

Een EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation) zit standaard op alle moderne dieselmotoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaats vindt van de NOx uitstoot van de motor. De uitstoot van NOx is slecht voor het milieu. Om de uitstoot van NOx te verminderen is er een EGR Klep in de auto geplaatst. Deze klep stuurt zuurstofarme uitlaatgassen naar de verbrandingskamer waardoor de NOx uitstoot daalt

Aanvulling: NOx is een verzamelnaam voor zogenaamde mono-stikstofoxiden. Klinkt ingewikkeld maar kort gezegd komt het hier op neer. De stikstofoxiden zoals hiervoor genoemd gedijen goed bij stikstof. Op het moment dat er ergens sprake is van verbranding komt er NOx vrij. Dit is een vervelend stofje wat smog veroorzaakt en de luchtwegen irriteert. Je begrijpt dat dit niet de bedoeling is. Om die reden is men in de loop van de jaren steeds strenger geworden op de uitstoot van NoX.


Wat heeft dit te maken met de EGR Klep?

De uitlaatgassen vervuilen de EGR Klep. Doordat de EGR Klep vervuild raakt (verstopt raakt door roet) functioneert deze niet optimaal. Hierdoor kan een auto na verloop van tijd te maken krijgen met motorstoringen. Je krijgt een melding op je dashboard wat aangeeft dat de auto uitgelezen dient te worden. Dit kan alleen gedaan worden door professionals met de juiste apparatuur. Problemen die mogelijk zijn:

 1. Het storingslampje van de motor brandt
 2. De auto heeft minder trekkracht
 3. De auto stoot zwarte rook uit
 4. Het roetfilter slaat dicht
 5. Het inlaatspuitstuk slaat dicht
 6. Hoog brandstofverbruik
 7. Een stotterende motor
 8. Onregelmatige vermogensopbouw

De vraag blijft dan staan: hoe los je het probleem van de kapotte of vervuilde EGR Klep op.


Optie 1: De EGR Klep vervangen?

Het is mogelijk de EGR Klep te vervangen. Dan wordt de oude klep verwijderd en vervangen door een nieuwe klep. Dit betekent dat de motorstoring doorgaans opgelost is en je een tijd vooruit kunt.


De EGR Klep laten uitschakelen

Een structurele oplossing is echter het wegschrijven van de EGR Klep. In de motorsoftware van de auto kunnen wij de EGR Functie uitschrijven. Ook zorgen wij dat het storingslampje van de motor niet meer brandt. Hiermee is jouw probleem dus definitief opgelost.Afsluiten EGR Klep, problemen bij APK?

Het wegschrijven van de EGR Klep in de software heeft geen gevolgen voor de APK.


Vakmanschap bij Dynamic Tuning

Dynamic Tuning biedt vakmanschap op het gebied van EGR Klep vervanging- of verwijdering. Met een schat aan kennis en ervaring gaan wij op zoek naar de geschikte oplossing voor jouw probleem. Als specialist op dit gebied leveren wij maatwerk.


Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

 •  Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
 •  Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
 •  Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
 •  Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)


Gerelateerde diensten

Afspraak maken voor het vervangen van de EGR Klep?