Reinigen, schoonmaken EGR Klep

De EGR Klep van je auto laten reinigen of schoonmaken. Dynamic Tuning beschikt over de juiste kennis om jou verder te helpen. Ontdek welke oplossing wij voor je hebben!

Wat doet een EGR Klep?

Een EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation) zit standaard op alle moderne dieselmotoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaats vindt van de NOx uitstoot van de motor. NOx is de afkorting voor stikstofoxide of stikstofdioxide.

Dit komt vrij wanneer het overschot aan zuurstof in een dieselmotor verbrand moet worden. De uitstoot van NOx is slecht voor het milieu. De EGR Klep zorgt dat de uitlaatgassen circuleren wat betekent dat de uitlaatgassen door de automotor circuleren.

Hoe werkt de EGR Klep?

Een vervuilde EGR Klep

Doordat de uitlaatgassen constant door de motor circuleren raakt de EGR Klep vervuild. De uitlaatgassen laten een plakkerige substantie achter die na verloop van tijd tot storingen kan leiden. In dat geval wordt het tijd om in actie te komen.

De symptomen van een vervuilde EGR Klep?

Hoe herken je de symptomen van een vervuilde EGR Klep? Dynamic Tuning zet de symptomen op een rij:


Vervuilde of verstopte EGR Klep


De EGR Klep reinigen

Het is mogelijk om de EGR Klep te reinigen of schoon te maken. Doorgaans wordt dan het hele inlaatcircuit van een auto schoongemaakt. Alleen het reinigen van de EGR Klep volstaat namelijk niet.

EGR Klep vervangen

Mocht blijken dat de EGR Klep dusdanig kapot of versleten is dan kan de bestaande EGR Klep vervangen worden.

Nooit meer problemen met de EGR Klep

Een structurele oplossing voor problemen met de EGR Klep of het roetfilter is het wegschrijven van beide onderdelen. Wij kunnen de EGR Klep wegschrijvenin de software waardoor problemen verleden tijd zijn. Wij krijgen hierbij regelmatig de vraag of dit problemen oplevert bij een APK? Het antwoord hier op is nee, dit levert geen problemen op.

Motor gegevens uitlezen

Dynamic Tuning start altijd met een diagnose van de auto. Hierbij wordt de software uitgelezen en kunnen wij een conclusie stellen aan de hand van de gegevens. Vervolgens kunnen wij met passend advies komen met betrekking tot jouw auto.

Waarom Dynamic Tuning?

Het team van Dynamic Tuning beschikt over de juiste kennis en expertise om u verder te helpen:

  • Wij beschikken over de juiste en geüpdate software
  • Wij werken enkel met hoogwaardige apparatuur
  • Je ontvangt altijd een advies op maat van onze medewerkers

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij jouw EGR Klep reinigen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66