DSG-bak resetten

Wil je jouw DSG-bak resetten? Op internet zwerven genoeg voorbeelden rond over hoe je dat zo kunnen doen. Of het werkt? Daar zijn de ‘geleerden’ het niet altijd over eens. Want wat wil je resetten?

Alleen foutcode resetten?

Een foutcode kan iedere amateur met een in China gekochte diagnostisch apparaat waarschijnlijk wel resetten. Of het verstandig is dit zomaar te laten doen?

Iedereen die een beetje nadenkt weet dat het verstandiger is om een (onduidelijke/onbekende) foutcode even te laten checken bij een garage. En zeker wanneer het een fout-code betreft die te maken heeft met het DSG-systeem of Mechatronic.

DSG resetten?

Met het resetten van een DSG-automaat bedoelt men meestal het terugzetten naar de basisinstellingen vanaf fabriek. Een DSG-bak ‘leert’ in eerste 100 tot 1000 km en past de instellingen aan door constant de rijstijl en andere gemeten waarden te gebruiken.

Het systeem past dan bepaalde instellingen aan zodat het (volgens het systeem) vooral voldoet aan de wettelijke eisen met betrekkingen tot de uitstoot van schadelijke gassen.

DSG-problemen?

Een probleem met de DSG kun je oplossen door eerst de oorzaak van het probleem te laten onderzoeken door een expert. De specialisten van Dynamic Tuning in Hoogeveen kunnen een juiste diagnose stellen met hun speciale apparatuur. Veel voorkomende problemen met een DSG:

  • Schakelt de DSG Bak op het onjuiste moment
  • DSG Bak schiet uit versnelling
  • Hoge toeren
  • Te veel terugschakelen
  • Hapering in de 1
  • Te weinig koppel
  • Te snel opschakelen
  • Bijgeluiden

Blijf niet te lang doorrijden met een DSG-probleem maar laat het op tijd controleren om hoge kosten te voorkomen. Iedere auto heeft onderhoud nodig op zijn tijd om het ontstaan van grote problemen voor te zijn.

DSG tunen?

Wanneer je toch met een probleem bij ons komt zullen we direct ook kijken hoe alles beter en efficiënter kan worden afgesteld. Want dat het beter kan is wel bewezen in de afgelopen jaren. Veel instellingen kunnen veel beter waardoor het schakelgedrag vele malen prettiger zal aanvoelen.

Daarnaast zal het meestal ook leiden tot een lager brandstofverbruik. In plaats van resetten is het soms verstandiger om de DSG te laten tunen bij Dynamic Tuning in Hoogeveen.

Maak een afspraak

Neem contact op met ons en maak een afspraak om de problemen met jou DSG-bak op te lossen. Of komt gewoon langs en vraag naar de mogelijkheden.

Heb je vragen?

Wil je dat wij je een prijsopgave doen voor jouw DSG. Neem dan met ons op.

Offerte automaatspoeling

Lees ook de volgende artikelen: