Koppel camper verhogen

Koppel camper verhogen

Het koppel van je camper verhogen? Dat is heel goed mogelijk. Bij Dynamic Tuning kunnen wij je eenvoudig helpen bij de tuning van je camper.

Wat is het koppel?

Technisch gesteld: Het koppel van een motor geeft de kracht aan die een camper (of motor) ontwikkelt bij een bepaald toerental. Motoren hebben bij een bepaald toerental een maximaal koppel.

Het heeft alles te maken met de natuurkundige wet: ‘kracht maal arm’. Een ander woord voor koppel zou draaimoment kunnen zijn. Het is de kracht van de motor die de krukas doet draaien. Koppel hangt af van kracht van de ontbranding en van de lengte van de krukas arm. Koppel wordt uitgedrukt in Nm. Dit zijn Newtonmeters.

Lees ook: wat is het koppel en het vermogen?

Waarom is koppel belangrijk voor een camper

In de bergen is het aangenamer rijden wanneer een camper voldoende koppel en vermogen heeft. Wanneer je besluit op vakantie te gaan met de camper en in het buitenland in heuvelachtig landschap belandt is het vervelend wanneer de camper het moeilijk heeft in de berg.

Dit vermindert je vakantieplezier behoorlijk. Daarnaast kan het ook leiden tot onveilige situaties.

Koppel camper verhogen

Chiptuning van de camper

Je kunt meer koppel krijgen voor de camper wanneer je ervoor kiest om de auto te tunen. Bij chiptuning worden de programma’s in de software van de camper geoptimaliseerd. Ofwel er is sprake van een softwareaanpassing in het motormanagement.

Is chiptuning schadelijk voor de camper?

Regelmatig horen wij mensen die huiverig zijn voor het tunen van hun auto of camper. Toch is dit niet nodig. Wij leggen u uit waarom het creëren van extra vermogen geen kwaad kan. Het standaard vermogen van een camper wordt bepaald door de fabrikant. Voor een fabrikant is het niet haalbaar alle campers op maat te maken. Daarom wordt er een standaard vermogen toegekend.

Vaak wordt er één motorblok geproduceerd wat in meerdere vermogensuitvoeringen opgeleverd wordt. Doordat de fabrikant een standaardmarge hanteert kan geconcludeerd worden dat de motor niet maximaal belast is. Kortom er is nog ruimte om het vermogen en de prestatie van de auto te verbeteren.

De voordelen van chiptuning

Wanneer je kiest voor chiptuning van de camperheeft dit als voordeel dat:

Waarom Dynamic Tuning?

Waarom kies je voor Dynamic Tuning?
  • Wij werken met kwalitatief hoogwaardige apparatuur
  •  Onze mensen beschikken over de juiste kennis en expertise
  •  Bespaar op de brandstofkosten van je camper
  •  Ga met een gerust hart de bergen in, met je camper!

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij jouw camper tunen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen