Extra vermogen of trekkracht camper

Extra vermogen of trekkracht camper

Wil je extra vermogen en trekkracht voor je camper? Dynamic Tuning is gespecialiseerd in de chiptuning van campers. Door je camper te tunen creer je extra vermogen en trekkracht voor de camper.

Waarom extra vermogen?

Stel je gaat op vakantie en je gaat met de camper de bergen in. Dan is het prettig dat de camper soepeltjes de bergen door kan. Door het vermogen van de camper te verhogen wordt dit makkelijker. De camper krijgt extra PK’s en koppel waardoor alles makkelijker loopt.

Chiptuning Camper

De ECU in een camper

In moderne motorsystemen van een camper zit een ECU verwerkt. Deze Electronic Control Unit regelt zaken als de turbodruk, het ontstekingstijdstip en de hoeveelheid brandstof.

Hoe werkt chiptuning?

Je kunt meer vermogen creeren voor jouw camper wanneer je ervoor kiest om de auto te tunen. Bij chiptuning worden de programma’s in de software van de camper geoptimaliseerd. Ofwel er is sprake van een softwareaanpassing in het motormanagement.


Wil je graag weten welke vermogenswinst haalbaar is voor jouw camper?

Vraag de vermogenswinst van jouw auto direct op. Je krijgt van ons een email met daarin het overzicht van de mogelijke vermogenwinst voor jouw auto.


Is chiptuning schadelijk voor de camper?

Regelmatig horen wij mensen die huiverig zijn voor het tunen van hun auto of camper. Toch is dit niet nodig. Waarom? Het standaard vermogen van een camper wordt bepaald door de fabrikant. Voor een fabrikant is het niet haalbaar alle campers op maat te maken. Daarom wordt er een standaard vermogen toegekend.

Vaak wordt er één motorblok geproduceerd wat in meerdere vermogensuitvoeringen opgeleverd wordt. Doordat de fabrikant een standaardmarge hanteert kan geconcludeerd worden dat de motor niet maximaal belast is. Kortom er is nog ruimte om het vermogen en de prestatie van de auto te verbeteren.

De voordelen van chiptuning

Wanneer je kiest voor chiptuning van de camperheeft dit als voordeel dat:

Waarom Dynamic Tuning?

Waarom kies je voor Dynamic Tuning?  

  • Wij werken met kwalitatief hoogwaardige apparatuur
  • Onze mensen beschikken over de juiste kennis en expertise
  • Bespaar op de brandstofkosten van je camper
  • Ga met een gerust hart de bergen in, met je camper!

Gerelateerde diensten

Je kunt bij ons terecht voor:

Wil je dat wij jouw auto tunen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66

Reactie plaatsen