Auto rookt als auto accelereert of optrekt

Witte, blauwe of zwarte rook wanneer je optrekt of accelereert? Dit kan duiden op problemen met de verstuivers, de EGR Klep of het roetfilter van de auto. Dynamic Tuning heeft deskundige mensen op de werkvloer die dit probleem voor jouw oplossen.

Witte, blauwe of zwarte rook

Start je de auto en ontstaat er meer dan normaal witte, blauwe of zwarte rook dan is er iets mis met in het verbrandingsproces van de motor. Een rokende dieselauto heeft vrijwel altijd een (verbrandings)probleem.

Een overschot aan diesel of een tekort aan lucht veroorzaakt zwart roken van de motor. De oorzaak kan liggen bij diverse onderdelen van de auto zoals de:


Een zwarte rookpluim

Een zwarte rookpluim ontstaat vaak door problemen met de EGR Klep. Normaal gesproken zorgt de EGR Klep voor een milieuvriendelijke geleiding van uitlaatgassen. Wanneer er een overschot is aan uitlaatgassen kan de EGR Klep echter aangetast worden.

Er ontstaat een dikke laag roet waardoor de klep niet meer goed sluit. Op het moment dat je gas geeft heeft de motor veel schone zuurstof nodig. Als de EGR Klep vast zit worden er echter nog steeds uitlaatgassen de motor in gestuurd. Dit veroorzaakt de zwarte rookpluim.

Ga door naar: EGR Klep

Auto rookt als auto accelereert of optrekt

Problemen met de verstuivers

Verstuivers zijn belangrijk voor de inspuiting van brandstof. Wanneer de verstuivers lekken of slijten kan het gebeuren dat er te veel of te weinig brandstof op het verkeerde moment wordt ingespoten.

In dat geval krijg je te maken met symptomen als rookoverlast of verminderd vermogen van de auto.

  • Is er sprake van blauwe of witte rook bij een koude start, bij kleine belasting of hoge snelheid wordt de rook na verloop van zwart of vermindert de rook bij een warme motor dan duidt dit op een te laat inspuitmoment van de verstuivers.
  • Blauwe of witte rook bij een koude en warme motor (gaat vaak samen met een kloppend geluid) laat zien dat er sprake is van een geblokkeerde verstuiver

Uitlezen van de auto

Wij hebben de apparatuur in huis om jouw auto uit te lezen. Dit noemen wij de diagnose van een auto. Bij overmatige rookvorming van jouw auto is het belangrijk om de auto te laten controleren.

Het duidt vaak op een oneffenheid in bepaalde processen. Wij lezen het motormanagement van jouw auto uit. Aan de hand van de uitgelezen waarden presenteren we een plan van aanpak.

// Maak direct een afspraak voor diagnose //


Het roetfilter en de EGR Klep

Naast de verstuivers en de EGR Klep zijn het inlaatspruitstuk en het roetfilter belangrijke onderdeel in het verbrandingsproces van een motor. Soms blijkt bij het uitlezen van de auto dat ook andere onderdelen aan vervanging of verwijdering toe zijn:


Second Opinion

Soms komen klanten bij ons met een kapotte auto waarvoor zij ook bij een andere garage zijn geweest. Zij vragen ons in een second opinion het licht te laten schijnen over de auto. In dat geval voeren wij een grondige diagnose uit waarna wij je uitgebreid zullen adviseren op grond van onze bevindingen.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:
  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatieover tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Zet direct de eerste stap

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66