Tikkend geluid motor bij starten of tijdens rijden

Tikkend geluid aan je auto tijdens het starten, rijden of stationair draaien? Dit kan diverse oorzaken hebben. Middels een diagnose vinden wij de oorzaak..

Stankoverlast in de auto

Herken jij in één van de klachten die onze klanten hadden over de auto:

  • ’Als de auto stationair loopt hoor ik een tikkend geluid’
  • ’Bij het starten tikt mijn auto’
  • ’Ik hoor een luid tikkend geluid in de motor’

Herken jij je in één van bovenstaande klachten? De oorzaak kan gelegen in kapotte in- en uitlaatkleppen maar ook in kapotte verstuivers.

Diagnose van de auto

Bij vreemde geluiden in de auto is het altijd raadzaam de auto te laten onderzoeken. Het duidt vaak op een oneffenheid in bepaalde processen. Wij komen met een diagnose van jouw auto.

Wij lezen het motormanagement van jouw auto uit. Aan de hand van de uitgelezen waarden presenteren we een plan van aanpak.


// Maak direct een afspraak voor diagnose //


Wat zijn verstuivers?

Een verstuiver is er voor de inspuiting van brandstof in jouw auto. Onder hoge druk wordt precies op het juiste moment de juiste hoeveelheid brandstof in de cilinder gespoten. Je begrijpt dat een lekkende verstuiver dit proces niet ten goede komt.

Door de lekkende verstuiver wordt het proces van verbranding verstoord. Door het lek wordt de druk verstoord met als gevolg dat er te veel of te weinig brandstof op het verkeerde moment ingespoten wordt.

Kapotte verstuivers

Verstuivers kunnen, net als elk ander auto-onderdeel, kapot gaan. Kapotte verstuivers herken je aan de volgende symptomen:


Het roetfilter en de EGR Klep

Naast de verstuivers zijn het inlaatspruitstuk, de EGR Klep en het roetfilter belangrijke onderdeel in het verbrandingsproces van een motor. Soms blijkt bij het uitlezen van de auto dat ook andere onderdelen aan vervanging of verwijdering toe zijn. Hier vind je meer informatie over deze onderdelen:


Second Opinion

Soms komen klanten bij ons met een kapotte auto waarvoor zij ook bij een andere garage zijn geweest. Zij vragen ons in een second opinion het licht te laten schijnen over de auto. In dat geval voeren wij een grondige diagnose uit waarna wij je uitgebreid zullen adviseren op grond van onze bevindingen.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatieover tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Zet direct de eerste stap

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66