Lekkende verstuivers

Last van lekkende verstuivers in jouw auto? In dit artikel leggen wij je uit wat er precies aan de hand is. Verder lost het team van Dynamic Tuning het probleem van de lekkende verstuivers op!

Hoe herken je een lekkende verstuiver?

Herken jij één van de volgende symptomen bij jouw auto?


Grote kans dat er problemen zijn met het verbrandingsproces van jouw auto.

Proces van verbranding wordt verstoord

Een verstuiver is er voor de inspuiting van brandstof in jouw auto. Onder hoge druk wordt precies op het juiste moment de juiste hoeveelheid brandstof in de cilinder gespoten. Je begrijpt dat een lekkende verstuiver dit proces niet ten goede komt.

Door de lekkende verstuiver wordt het proces van verbranding verstoord. Het lek verstoord vervolgens de druk met als gevolg dat er te veel of te weinig brandstof op het verkeerde moment ingespoten wordt. Doordat er brandstof en rookgassen langs de verstuivers naar buiten ontsnappen, vormt zich een dikke laag kool en aanslag op de buitenkant van de motor.

'Verstuivers lijken soms 'ineens' versleten. Dit is echter niet zo. Hier gaat een geleidelijk proces aan vooraf'


// Neem direct contact op //

De gevolgen voor de auto

Rondom de verstuivers komt brandstof te liggen. Deze brandstof warmt op en verbrandt. Na verloop van tijd zul je uitlaatgassen ruiken op het moment dat je de motorkap opendoet of wanneer je de blazers in de auto aanzet.

In een later stadium zal door het verbranden van de brandstof een zwarte aanslag ontstaan waardoor verstuivers, kabels en bougies aangetast worden. Ook de onderkant van de motorkap kan zwart uitslaan. In dat geval is het zaak dat al deze onderdelen grondig schoongemaakt worden.

Waardoor gaat een verstuiver kapot

Een verstuiver kan kapot gaan door de volgende oorzaken:

  • Na een bepaald aantal kilometers. Dit is simpelweg een kwestie van slijtage
  • Bij het tanken van ‘slechte brandstof’ kan de slijtage versneld worden. Hierbij kun je denken aan tanken in het buitenland of het tanken van de verkeerde brandstof

Verstuivers vervangen

Wij kunnen voor jou de defecte verstuivers vervangen. Wij starten altijd met een diagnose:

  • Testapparatuur wordt aan de auto gekoppeld
  • Foutcodes worden uitgelezen en geanalyseerd
  • Na analyse komen we bij jou terug en bespreken we een plan van aanpak

Het vervangen van verstuivers is een intensief proces omdat dit een nauwkeurige kwestie is. Behalve vervanging van de verstuivers zorgen wij altijd dat eventuele resten van brandstof altijd schoongemaakt worden. Zodat je weer onbezorgd de weg op kunt.

Het roetfilter en de EGR Klep

Naast de verstuivers zijn het inlaatspruitstuk, de EGR Klep en het roetfilter belangrijke onderdeel in het verbrandingsproces van een motor. Soms blijkt bij het uitlezen van de auto dat ook andere onderdelen aan vervanging of verwijdering toe zijn:


Second Opinion

Soms komen klanten bij ons met een kapotte auto waarvoor zij ook bij een andere garage zijn geweest. Zij vragen ons in een second opinion het licht te laten schijnen over de auto. In dat geval voeren wij een grondige diagnose uit waarna wij je uitgebreid zullen adviseren op grond van onze bevindingen.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatieover tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Zet direct de eerste stap

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66