DSG Dokter Groningen

Heb je problemen met je DSG Versnellingsbak en ben je op zoek naar een DSG Specialist of DSG Dokter in de regio Groningen? Dynamic Tuning is actief vanuit Hoogeveen (Drenthe). Wij zijn officieel DSG Dokter!

Wat is een DSG?

Het Duitse automerk Volkswagen bracht in 2003 een nieuw soort versnellingsbak op de markt: de DSG. DSG werd voor het eerst gebruikt als S-Tronic in de Audi TT. De afkorting DSG staat voor Direkt Schalt Getriebe, wat letterlijk 'Directe Schakel Versnellingsbak' betekent. Als je een DSG versnellingsbak in je auto laat plaatsen, ben je verzekerd van een geweldige transmissie. En power, dat is toch wat je je zelf en je auto wilt geven?

Enkele voordelen van DSG

Qua comfort biedt DSG het gevoel van een automaat, maar tegelijk straalt dit schakelsysteem de directheid en sportiviteit van een handgeschakelde bak uit. Het schakelen met een DSG gaat veel beter dan met een conventionele automaat met koppelomvormer en is ook een stuk comfortabeler da bijvoorbeeld de gerobotiseerde handversnellingsbak van merken als Fiat en Toyota.

Een ander voordeel van DSG is dat er nooit fout wordt geschakeld, waardoor de synchromeshringen veel langer goed blijven dan in auto's met een traditionele versnellingsbak. Dit bespaart je als automobilist op termijn veel geld en onderhoudskosten. Ten slotte beschikt de DSG over een eigen, ongebouwde oliekoeler en is er sprake van hydraulische sturing van de kopeelingsdrukgroep. Als de koppeling dreigt te gaan slippen, dan lost de ingebouwde mechaniek van de DSG dat onmiddellijk op.

Problemen met je DSG?

De DSG zit technisch ingewikkeld in elkaar en daarom kan het gebeuren dat je DSG-versnellingsbak problemenbegint te vertonen. Denk hierbij aan problemen als:


DSG-problemen in Groningen? Dynamic Tuning!

Welke DSG problemen je ook hebt of waar je ook tegenaan loopt. Wij zijn dé DSG dokter van Noord-Nederland. Onze ervaren monteurs en tuningsprofessionals helpen je om je versnellingsbak te repareren of te optimaliseren.

Overige diensten

Naast het optimaliseren van jouw DSG Automaat verzorgen wij ook:

Heb je vragen?

Dynamic Tuning heeft, als DSG Dokter, de nodige ervaring met het verwijderen of verhogen van de koppelbegrenzer en weet de juiste software te installeren. Voor optimale prestaties op het gebied van de koppeling van jouw auto kun je bij ons terecht.

Offerte automaatspoeling