Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Sneek

Wil je meer vermogen en koppel voor jouw auto in Sneek? Dynamic Tuning in Hoogeveen kan dit voor je regelen. Maak snel een afspraak.

Chiptuning voor Sneek

Elke moderne auto met een motormanagement-systeem kan beter worden afgesteld (getuned). Hierdoor krijg je meer vermogen en een grotere koppel waardoor je bijvoorbeeld echt makkelijker door de bergen rijdt en ben je sneller weg bij het stoplicht.

Of wil je dat we eens kijken hoe we het brandstofverbruik naar beneden kunnen krijgen? Dat kunnen we voor je regelen. Met onze speciale apparatuur en vakkennis lezen we de huidige instellingen van jouw auto in en kunnen deze dan analyseren. Met deze analyse passen we de software en instellingen zo aan dat alles perfect op elkaar is afgestemd.

Rij je een ‘automaat’?

Dan is het belangrijk om te weten dat de tandwielen in een versnellingsbak slijten. Dit gaat echt niet snel maar slijten doen ze waarbij hele kleine metaaldeeltjes vrijkomen. Deze metaaldeeltjes vervuilen de versnellingsbak en kunnen op den duur de kleine oliekanalen verstoppen.

Voor de goede werking van een automatische versnellingsbak is het essentieel dat de olie altijd vrij kan blijven circuleren zodat deze vlot blijft schakelen. Raakt de versnellingsbak te vervuild, dan zul je dit gaan merken door het minder soepel schakelen of met bijgeluiden die je eerder niet hoorde. Het wordt dan tijd de vervuiling te verwijderen voordat de vervuiling echt schade aan gaat richten.

Met onze powerflush automaatspoeling verwijderen en reinigen we de hele versnellingsbak, tot in de kleinste oliekanaaltjes. Na het spoelen wordt in hetzelfde proces de versnellingsbak weer gevuld met de juiste hoeveelheid versnellingsbakolie. Voorkom problemen en laat de autoversnellingsbak af en toe spoelen.

Chiptuning en automaatspoeling in Sneek

Heb je een speciale DSG-automaat?

Dan rij jij met een mooi staaltje techniek onder de motorkap. Een techniek waarmee nog sneller automatisch wordt geschakeld dan een ‘normale’ automaat. Om zo snel te kunnen schakelen is een speciale versnellingsbak nodig met een aparte besturing. Deze besturing controleert en regelt het schakelen en stuurt de versnellingsbak aan.

Dit doet de besturing met behulp van zijn software en instellingen. Het zijn deze instellingen die nog beter kunnen worden verfijnd waardoor de bak nog sneller kan schakelen (binnen bepaalde grenzen). Je kunt de besturing ook zo laten afstellen dat iets later wordt opgeschakeld en/of eerder wordt teruggeschakeld, of andersom. Het is maar net wat jij prettig vindt.

Soms raakt besturing van een DSG-automaat van de slag en merk je, net als bij een gewone automaat, dat het schakelen langzamer gaat of met bijgeluiden. Het is dan tijd om langs de dokter te gaan; de DSG-dokter van Dynamic Tuning in Hoogeveen. Wij zijn namelijk erkend DSG-dokter en gebruiken de beste apparatuur en hebben de beste vakmensen in dienst.

Wat kunnen wij nog meer voor je doen?

Dynamic Tuning is vanuit Sneek binnen een uur bereikbaar. Binnen een paar uur kan jouw auto weer als nieuw schakelen of heb je meer vermogen. Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

Maar ook:


Heb je nog vragen over chiptuning voor Sneek?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jou te helpen in Sneek.